Toegankelijke stembureau’s hoe staan we ervoor?

Toegankelijke stembureau’s hoe staan we ervoor?

Toegankelijke stembureau’s hoe staan we ervoor?

We willen er misschien nog niet aan denken omdat het nog zover weg lijkt te zijn; de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Maar in maart is het al zover. Dan mogen we weer naar de stembus. En wat wij ons hierbij afvragen is of alle stemlokalen toegankelijk zijn?  

Nog steeds onvoldoende stemlokalen toegankelijk 
Bij de vorige verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2019 was slechts de helft van alle stemlokalen toegankelijk. In de wetenschap dat 2 miljoen mensen in Nederland een beperking hebben en dat toegankelijkheid in de Kieswet is opgenomen, kunnen we concluderen dat het noodzakelijk is om er voor te zorgen dat het percentage toegankelijke stemlokalen wordt verhoogd.

Het toegankelijk maken van stembureaus blijkt een vak apart

Uit onderzoek van het PBT is gebleken dat er te weinig kennis is om alle verbeterpunten, bijvoorbeeld ten aanzien van hellingen en hoogteverschillen aan te pakken. Wij hebben deze kennis in huis en helpen u dan ook graag bij het toegankelijke maken van stembureaus.

Hoe kunnen we u helpen bij het toegankelijk maken van stemlokalen?
Wij kunnen u op verschillende manieren helpen bij het toegankelijk maken van stemlokalen. U kunt hierbij denken aan enkel het leveren van drempeloplossingen, maar ook is het mogelijk dat wij het totaalpakket van inventarisatie, montage, demontage en opslag van drempeloplossingen voor u verzorgen.

Meer informatie
Wilt u weten welke welke producten wij gebruiken voor het toegankelijk maken van stemlokalen? Of wilt u dat wij samen met u kijken naar de mogelijkheden voor toegankelijke stemlokalen?  Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Samen zorgen we voor toegankelijke stemlokalen!!

6 december 2022