Welke drempelhulp is geschikt voor uw zorghulpmiddel?

Welke drempelhulp is geschikt voor uw zorghulpmiddel?

Welke drempelhulp is geschikt voor uw zorghulpmiddel?

Voor elk zorghulpmiddel een passende rubber drempelhulp

Vraagt u zich ook wel eens af welke drempelhulp u nodig het beste is om te gebruiken met uw hulpmiddel? Daarin staat u niet alleen. Heel vaak krijgen wij vragen als wat is de beste drempelhulp voor een scootmobiel, wat is de beste drempelhulp voor een rollator of wat is de beste drempelhulp voor een rolstoel? Graag vertellen wij u in deze blog meer over wat de beste drempelhulp voor uw zorghulpmiddel is.

Hoogteverschil

Allereerst is het goed om te kijken hoe hoog het te overbruggen hoogteverschil is. Is het hoogteverschil namelijk niet groter dan 2,4 cm. Dan kunt gebruik maken van de drempelhulp met rechte zijden. Deze drempelhulp loopt af tot 0 mm en is hierdoor sowieso geschikt voor ieder hulpmiddel. Is het hoogteverschil meer dan 2,4 cm dan heeft u de keuze uit de comfort line drempelhulp en de budget drempelhulp

Hulpmiddel met grote wielen of kleine wielen

Wanneer het hoogteverschil groter is dan 2,4 cm is het goed om te bepalen met welk hulpmiddel u de drempelhulp wilt gaan gebruiken. Gebruikt u een hulpmiddel met kleine wielen of gebruikt u een hulpmiddel met grotere wielen? De comfort line drempelhulp loopt nagenoeg af tot 0 mm en is daardoor geschikt voor ieder type hulpmiddel, of het nu om een hulpmiddel met kleine wielen of grote wielen gaat. De budgetdrempelhulp daarentegen loopt niet helemaal af tot 0 mm. Bij deze drempelhulp blijft een randje staan van (afhankelijk van de hoogtemaat van de drempelhulp) ongeveer 5 tot 15 mm. Voor een hulpmiddel met kleine wielen zoals een rollator kan een hoogteverschil van deze hoogte een probleem zijn. De budgetdrempelhulp is dan minder geschikt.

Drempelhulp binnen of drempelhulp buiten

Al onze drempelhulpen zijn bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus zowel binnen als buiten worden gebruikt. Echter ons advies is om de budgetdrempelhulp uitsluitend buiten te gebruiken. Heeft u dus een hoogteverschil binnenshuis van meer dan 2,4 cm en heeft u een hulpmiddel met grotere wielen dan is ons advies wel om gebruik te maken van de comfort line drempelhulp.

Kort overzicht welke drempelhulp voor welk hulpmiddel wordt gebruikt

Onderstaand een kort overzicht welke drempelhulp voor welk hulpmiddel wordt gebruikt.

Drempelhulp met rechte zijden Hoogteverschil tot 2,4 cm Zowel kleine als grote wielen

Rolstoel, Rollator, Infuuspaal, Scootmobiel, Tillift, Bedden,Brancards, Postoel, Douchestoel, Medicijnkar, Meals on wheels/ Maaltijdwagen, Etc.

Comfort line drempelhulp Hoogteverschillen van 1,5 tot 12,5 cm Zowel kleine als grote wielen

Rolstoel, Rollator, Infuuspaal, Scootmobiel, Po, Douchestoel, Etenskarren, Medicijnkarren Fiets, Driewieler, Bedden, Brancards

Budgetdrempelhulp Hoogteverschillen van 2,6 tot 10,3 cm Grote wielen of elektrisch aangedreven hulpmiddelen waarvoor een hoogteverschil van 5 tot 15 mm geen obstakel vormt Scootmobiel, Elektrische rolstoel, Fiets, Drieweler

Meer informatie of gratis monsters

Wij hopen u hier meer duidelijkheid te hebben gegeven over welke drempelhulp het beste geschikt is voor u (zorg)hulpmiddel. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Ook kunt u gratis monsters van drempelhulpen aanvragen.

 

 

18 mei 2022