Aluminium oprijplaten

Aluminium oprijplaten worden ook wel metalen oprijplaten genoemd.

Bent u op zoek naar een aluminium oprijplaat die licht van gewicht is? Op deze pagina vindt u al onze oprijplaten van aluminium. 

Al onze aluminium oprijplaten zijn breed inzetbaar. Zo kunt u ze gebruiken als oprijplaat voor een scootmobiel, rolstoel of fiets. Daarnaast kunnen de aluminium oprijplaten ook worden gebruikt als een oprijplaat voor het laden en lossen.

Huidige filters
  1. Soort drempelhulp
  2. Lichtgewicht
  3. Aluminium oprijplaten
per pagina

4 producten

per pagina

4 producten

Aluminium oprijplaten

Oprijplaten zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Om te bepalen welke oprijplaat geschikt is voor u, leggen we graag iets meer uit over oprijplaten.

Oprijplaten van verschillende materialen

Er bestaan aluminium oprijplaten, pvc oprijplaten maar ook oprijplaten van bijvoorbeeld hout. Wat is nu het beste? De keuze voor het materiaal hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • Gewicht
  • Gebruik
  • Maximaal belastbaar gewicht 
  • Prijs

Waarom een aluminium oprijplaat?

Aluminium oprijplaten zijn over het algemeen licht van gewicht, ze zijn in diverse maten te maken en zijn erg slijtvast. Hierdoor zijn oprijplaten van aluminium goed geschikt voor bijna ieder soort gebruik. Aluminium oprijplaten zijn dus een goede keuze wanneer u zonder zorgen lang gebruik wilt maken van uw oprijplaat.

De voordelen van PVC oprijplaten 

Wanneer kosten een rol spelen is een alu oprijplaat misschien niet direct uw eerste keuze. PVC oprijplaten zijn dan een goedkopere optie. Door het productieproces is een pvc oprijplaat licht van gewicht en tegelijkertijd ook erg sterk.  

Oprijplaat van hout, veelal nadelen

Een houten oprijplaat lijkt een mooie en voordelige optie. Een houten oprijplaat is snel gemaakt en voordelig in de aanschaf. Helaas in tegenstelling tot een aluminium oprijplaat, is hout minder goed bestand tegen water. Bij regen wordt een houten oprijplaat daarom ook al snel heel glad. Ook zal een houten oprijplaat sneller doorbuigen dan oprijplaten van aluminium. 

Maatwerk aluminium oprijplaten

Aluminium is een materiaal wat goed bewerkbaar is, mits je over de juiste gereedschappen beschikt. We kunnen daarom aluminium oprijplaten volledig aanpassen naar uw wensen. Elke gewenste afmeting is mogelijk met de aluminium oprijplaten. 

Aluminium oprijplaten voor rolstoelen

Oprijplaten voor een rolstoel kunnen door de bewerkelijkheid van aluminium op maat gemaakt worden. Zoals aangegeven is het mogelijk om zelf de maatvoering te bepalen. Maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een opstaande rand aan de zijkant te maken, wt er voor moet zorgen dat u met bijvoorbeeld een rolstoel niet naast de oprijplaat komt. Hierdoor kunnen we dus een veilige rolstoel oprijplaat maken. Geeft u hierbij dan ook nog uw eigen maatvoering door, dan heeft u dus zelfs de mogelijkheid tot een rolstoel oprijplaat op maat.