Oprijplaat opvouwbaar

Zoek je een oprijplaat die gemakkelijk mee te nemen is omdat je ook onderweg mobiel wilt zijn? Of heb je een situatie waar je slechts incidenteel een oprijplaat gebruikt? Wij hebben ook een opvouwbare oprijplaten, zowel meeneemdrempel als ook oprijplaten met een lengte variërend tussen 60 en 210 cm. Er is dus altijd een opvouwbare oprijplaat die past bij jouw situatie.

Huidige filters
  1. Soort drempelhulp
  2. Lichtgewicht
  3. Toepassingsmogelijkheden
  4. Oprijplaat opvouwbaar
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Opvouwbare oprijplaten

Een oprijplaat moet er voor zorgen dat u een hoogteverschil kunt overbruggen. De oprijplaat maakt het u gemakkelijker om op en af te rijden. Doordat deze oprijplaten opvouwbaar zijn, is het mogelijk om de oprijplaten snel- en ook eenvoudig te verplaatsen.

Aluminium of PVC?

Oprijplaten zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Zo zijn er aluminium oprijplaten. Maar ook zijn er oprijplaten van pvc of van hout. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Bij drempelhulpen.com leveren we aluminium oprijplaten en pvc oprijplaten.

Aluminium oprijplaten

Onze oprijplaten worden gemaakt van aluminium. Een aluminium oprijplaat heeft als voordeel dat hij licht van gewicht is en daardoor goed te verplaatsen is. Een goed voorbeeld hiervan is de meeneemdrempel. Ook zijn de aluminium oprijplaten heel erg sterk. Een aluminium oprijplaat is daardoor ook geschikt voor zware belasting. Een ander voordeel is dat een oprijplaat van aluminium nagenoeg niet af gaat. U heeft er dus heel lang gemak van. 

Oprijplaten van PVC   

Een pvc oprijplaat is een lichtgewicht oprijplaat die inzetbaar is voor vele klussen. Het is een voordelig alternatief voor een aluminium oprijplaat. Zoekt u een voordelige drempeloplossing? Is het niet mogelijk of wenselijk dat de oprijplaat permanent blijft liggen? Dan is de pvc oprijplaat een goede optie.

Metalen oprijplaat op maat

Soms komt het voor dat een standaard oprijplaat niet breed of diep genoeg is. In dat geval kunnen wij een oprijplaat op maat maken. Aluminium heeft namelijk als voordeel dat het goed te bewerken is. Hierdoor kunnen wij de oprijplaten in elke gewenste afmeting leveren. Wilt u weten wat een oprijplaat op maat kost? Kijk dan eens onder het kopje maatwerk of neem contact met ons op.

Hoe zwaar zijn de opvouwbare aluminium drempelhulpen?

Opvouwbare aluminium oprijplaten variëren in gewicht, afhankelijk van hun afmetingen, namelijk de lengte en breedte. Deze variatie zorgt ervoor dat je altijd een model kunt vinden dat perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften en situatie. Het gewicht van deze drempelhulpen ligt tussen de 5,5 en 19,5 kilo, afhankelijk van de gekozen maat.

Lees hier meer over hoe zwaar de opvouwbare oprijplaten zijn.

Wat zijn de voordelen van opvouwbare aluminium drempelhulpen?

Opvouwbare aluminium drempelhulpen bieden diverse voordelen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor het overbruggen van hoogteverschillen en oneffenheden. Een van de belangrijkste voordelen is hun relatief lage gewicht. In vergelijking met andere materialen, zoals rubber, zijn aluminium drempelhulpen veel lichter, wat ze gemakkelijk draagbaar en eenvoudig te verplaatsen maakt. Dit maakt het mogelijk om de drempelhulp snel te installeren en weer weg te nemen wanneer dat nodig is, zonder veel fysieke inspanning.

Lees hier meer over de voordelen van opvouwbare oprijplaten.

Worden de aluminium drempelhulpen niet glad?

Aluminium drempelhulpen zijn speciaal ontworpen om veilig en gebruiksvriendelijk te zijn, zelfs bij gebruik in diverse weersomstandigheden. Een van de belangrijkste veiligheidskenmerken van deze drempelhulpen is het antislip profiel. Dit profiel zorgt ervoor dat de drempelhulp niet zomaar glad wordt, zelfs niet wanneer deze nat is. Het antislip profiel biedt extra grip voor rolstoelen, rollators, en voetgangers, waardoor de kans op uitglijden aanzienlijk vermindert.

Lees hier meer over antislip.

Wat is de maximale belasting van een opvouwbare aluminium oprijplaat?

Onze opvouwbare aluminium oprijplaten zijn ontworpen om een maximale belasting van 300 kg te kunnen dragen. Dit betekent dat ze sterk genoeg zijn om een breed scala aan mobiliteitshulpmiddelen, zoals rolstoelen, rollators, en zelfs zwaardere apparaten zoals scooters, veilig te ondersteunen. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat deze maximale belasting betrekking heeft op een gelijkmatig verdeelde belasting over de gehele oppervlakte van de drempelhulp.

Lees hier meer over de maxiamle belasting van opvouwbare oprijplaten.