Wat kost een verkeersdrempel?

Verkeersdrempels zijn essentiële verkeersveiligheidsvoorzieningen die worden gebruikt om de snelheid van voertuigen te verminderen en de veiligheid van voetgangers te verbeteren. Ze worden vaak geïnstalleerd op wegen, in parkeergarages en andere verkeersgebieden waar snelheidsbeperkingen nodig zijn. De kosten van een verkeersdrempel kopen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het materiaal, productiekosten en het eventueel invoeren vanuit het buitenland. Bij het overwegen van de aanschafkosten van een verkeersdrempel, moeten verschillende materiaalsoorten worden overwogen.

Materiaalkosten

Een betonnen verkeersdrempel is vaak duurder om te kopen vanwege de kosten van het beton en de arbeid die nodig is voor de installatie. Verkeersdrempels van rubber zijn daarentegen vaak goedkoper in vergelijking met beton, maar kunnen toch effectief zijn in het vertragen van voertuigen. Kunststof verkeersdrempels zijn een andere optie die vaak een goedkopere prijs heeft, maar mogelijk niet zo duurzaam is als beton of rubber. Metalen drempels zijn stevig, maar de kosten kunnen hoger zijn vanwege de kosten van het metaal en de fabricage.

Afmetingen en kosten

De grootte en breedte van de drempel zullen ook bijdragen aan de kosten. Grotere drempels vereisen meer materialen en arbeid, wat de kosten kan verhogen. Daarnaast kunnen de productiekosten een aanzienlijke invloed hebben op de uiteindelijke prijs van een verkeersdrempel. Het gieten van beton, het vormen van rubber en het spuitgieten van kunststof zijn allemaal processen die arbeid en materialen vereisen, wat bijdraagt aan de totale kosten van het product. Bovendien moeten ook de kosten van het invoeren van verkeersdrempels uit het buitenland in overweging worden genomen, waaronder transportkosten, invoerrechten en valutaschommelingen.

Specifieke typen verkeersdrempels

Specifieke typen verkeersdrempels, zoals een verkeersplateau, kunnen duurder zijn vanwege hun grotere omvang en complexiteit in vergelijking met standaard verkeersdrempels. Tijdelijke verkeersdrempels zijn een andere optie die vaak goedkoper zijn, maar mogelijk niet zo duurzaam als permanente drempels.

Roege Drempelhulpen heeft verschillende verkeersdrempels in het assortiment die variëren in prijs. Onze verkeersdrempel rubber, verkrijgbaar in 2 hoogtes en is modulair. De prijs is dus voornamelijk afhankelijk van het aantal en de hoogte. De snelheidsdrempel 5,0 cm hoog begint bij 55,00 en de verkeersdrempel 7,5 cm  bij 94,50. Onze tijdelijke verkeersdrempel is verkrijgbaar vanaf 188,00.