Drempelplaat

Een drempelplaat nodig voor het overbruggen van een hoogteverschil? Wanneer men op zoek is naar een drempelhulp of naar een oprijplaat dan noemt men dit vaak drempelplaat of drempelplaten. 

Het verschil tussen een oprijplaat en drempelhulp

Hoewel oprijplaten en drempelhulpen dezelfde functie hebben, namelijk het overbruggen van een hoogteverschil zit er wel verschil in. Een drempelplaat of oprijplaat heeft echt de vorm van een plaat. Een plaat ligt meestal met de onderkant op de grond en rust meestal op de drempel. Dit is bij een drempelhulp niet het geval. Deze maakt op meerdere punten contact met de grond. Het is dus goed om vooraf te bepalen of u echt op zoek bent naar drempelplaten of dat het ook een drempelhulp mag zijn. 

Huidige filters
  1. Soort drempelhulp
  2. Drempelplaat
per pagina

18 producten

per pagina

18 producten

Hoogteverschillen belemmeren een toegang

Hoogteverschillen kunnen erg hinderlijk zijn. Zo kunnen ze er voor zorgen dat het erg lastig wordt om bijvoorbeeld een fiets of motor in de schuur te plaatsen of om goederen naar binnen te krijgen. Maar ook kunnen hoogteverschillen er voor zorgen dat u zelf niet meer in staat bent om een woning of ruimte binnen te komen omdat u misschien met een rollator loopt of in een rolstoel zit. Het is dan zaak om het hoogteverschil op een goede manier op te lossen. 

Oplossen van hoogteverschillen: verbouwen of een drempelplaat?

Hoogteverschillen kunnen worden opgelost door bouwtechnische aanpassingen te doen of het straatwerk op te hogen. Maar vaak is dit een ingrijpende en dure oplossing. Dat kan anders. Door gebruik te maken van drempelplaten of een enkele drempelplaat bijvoorbeeld. Vaak is het namelijk veel goedkoper om drempelplaten te plaatsen. Bovendien is een drempelplaat ook nog eens heel gemakkelijk te plaatsen. Het probleem wordt hiermee dus snel en adequaat opgelost.  

Soorten drempelplaten uitgelegd

Het woord drempelplaat wordt vaak gebruikt voor elke drempeloplossing in de vorm van een drempelhulp. Drempelhulpen en dus ook drempelplaten zijn er in allerlei uitvoeringen. Zo zijn er aluminium drempelplaten, pvc drempelplaten maar ook zijn er rubber drempelplaten. Ook is er verschil in drempelplaten die permanent kunnen blijven liggen of tijdelijke drempelplaten. 

Toepassingen van een drempelplaat 

Een drempelplaat kan worden gebruikt voor diverse toepassingen. Zo zijn er drempelplaten voor rolstoelen, drempelplaten voor rollators of voor scootmobielen. Maar ook worden drempelhulpen toegepast in situaties die niet zorg gerelateerd zijn. Te denken valt hierbij aan een drempelplaat die het laden en lossen van goederen makkelijker maakt. Of drempelplaten die er voor zorgen dat u gemakkelijker met een steekwagen in een magazijn kunt komen. En wat te denken van de bouwvakker die een drempelplaat gebruikt om met zijn kruiwagen over obstakels te komen? Kortom er zijn voldoende situaties waar een drempelplaat uitkomst kan bieden. 

Wilt u advies over welke drempelplaat het beste voor u is? Neem dan contact met ons op.