Rolstoel drempelhulp

Bent u op zoek naar een rolstoel drempelhulp? Dan is het goed om eerst te bepalen waar u precies naar op zoek bent. Zoekt u namelijk een drempelhulp voor uw elektrische rolstoel? Dan is ieder type drempelhulp geschikt. Ook de voordelige budgetdrempelhulp is geschikt als rolstoel drempelhulp voor een elektrische rolstoel.

Heeft u een rolstoel welke niet elektrisch is? Dan wilt u het liefst zo gemakkelijk mogelijk op en af kunnen rijden. In dat geval is het goed om te kiezen voor de rechte drempelhulp of de comfort drempelhulp met schuine zijden.

Huidige filters
  1. Toepassingsmogelijkheden
  2. Rolstoel
per pagina

48 producten

per pagina

48 producten

Drempelhulp voor uw rolstoel

Is de drempel voor uw rolstoel te hoog en wordt u de toegang tot een ruimte hierdoor verhinderd? In dat geval is een rolstoel drempelhulp, of ook wel drempel voor rolstoel of rolstoeldrempel genoemd een uitkomst. De drempelhulp zorgt er voor dat de drempel als het ware met de grond gelijk wordt gemaakt.

Welke drempelhulpen zijn geschikt voor rolstoelen?

Voor rolstoelen zijn meerdere drempelhulpen geschikt. Welke het beste kan dienen als rolstoel drempelhulp is afhankelijk van meerdere factoren, namelijk:

  • De hoogte van de drempel
  • De positie van de drempel voor de rolstoel
  • Blijft de drempelhulp tijdelijk of permanent liggen?

Kleine hoogteverschillen 

Is de drempel te hoog voor uw rolstoel, maar is het hoogteverschil niet meer dan 2,4 cm? In dat geval kunt u kiezen voor de rechte drempelhulpen. Deze drempelhulpen maken het mogelijk om met uw rolstoel kleine hoogteverschillen met de grond gelijk te maken.

De comfort line drempelhulpen voor rolstoelen

De comfort line drempelhulp is verkrijgbaar in diverse maten en is voorzien van schuine zijden. Dus of de drempel voor de rolstoel staat of dat u schuin aankomt rijden, oprijden is altijd mogelijk. De comfort line drempelhulp is wel wat zwaarder, waardoor hij vooral als permanente drempelhulp voor rolstoelen wordt gebruikt.

Budgetdrempelhulp als voordelige oplossing

Wilt u graag een voordelige drempeloplossing voor rolstoel? Dan kunt u kiezen voor de budgetdrempelhulp. Echter is de budgetdrempelhulp iets steiler en loopt hij niet helemaal af tot 0 mm. Voor de meeste elektrische rolstoelen zal dit geen probleem zijn, maar voor een gewone rolstoel kan dit als lastig worden ervaren.

Aluminium drempelhulpen voor rolstoelen

Een aluminium drempelhulp is een geschikte drempelhulp om uw drempel voor rolstoel toegankelijk te maken. Hij is licht en gemakkelijk wegneembaar, waardoor deze rolstoel drempelhulp geschikt is voor tijdelijke oplossingen. Een aluminium drempelhulp is in hoogte verstelbaar en daardoor ook te gebruiken wanneer de ondergrond niet helemaal vlak is. Indien gewenst kunnen we de aluminium drempelhulp zelfs voorzien van een afrij beveiliging.