Aluminium oprijplaten

Aluminium oprijplaten worden ook wel metalen oprijlaten genoemd.

Bent u op zoek naar een metalen oprijplaat die licht van gewicht is? Dan zoekt u een aluminium oprijplaat. Op deze pagina vindt u al onze aluminium oprijplaten. 

Al onze aluminium oprijplaten zijn breed inzetbaar. Zo kunt u ze gebruiken als scootmobiel oprijplaat, rolstoel oprijplaat of fiets oprijplaat. Daarnaast kunnen de aluminium oprijplaten  ook worden gebruikt als oprijplaat voor laden en lossen 

Huidige filters
  1. Soort drempelhulp
  2. Aluminium oprijplaten
per pagina

5 producten

per pagina

5 producten

Oprijplaten

Oprijplaten zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Om te bepalen welke oprijplaat geschikt is voor u, leggen we graag iets meer uit over oprijplaten.

Oprijplaten aluminium, oprijplaten pvc of oprijplaat van hout kopen? 

Er bestaan aluminium oprijplaten, pvc oprijplaten maar ook oprijplaten van bijvoorbeeld hout. Wat is nu het beste? De keuze voor het materiaal hangt af van verschillende factoren, zoals gewicht, gebruik, maximaal belastbaar gewicht en natuurlijk de prijs. 

Waarom een aluminium oprijplaat?

Aluminium oprijplaten zijn over het algemeen licht van gewicht, ze zijn in diverse maten te maken en aluminium oprijplaten zijn erg slijtvast Hierdoor zijn alu oprijplaten geschikt voor bijna ieder soort gebruikt. Alu oprijplaten zijn dus een goede keuze wanneer u zonder zorgen lang gebruik wilt maken van uw oprijplaat.

De voordelen van PVC oprijplaten 

Wanneer kosten een rol spelen is een alu oprijplaat misschien niet direct uw eerste keuze. PVC oprijplaten zijn dan een goedkopere optie. Door het productieproces is een pvc oprijplaat licht van gewicht en tegelijkertijd ook erg sterk.  

Oprijplaat van hout, veelal nadelen

Een houten oprijplaat lijkt een mooie en voordelige optie. Een houten oprijplaat is snel gemaakt en voordelig in de aanschaf. Helaas in tegenstelling tot een alu oprijplaat is hout minder goed bestand tegen water. Bij regen wordt een houten oprijplaat daarom ook al snel heel glad. Ook zal een houten oprijplaat sneller doorbuigen dan alu oprijplaten. 

Maatwerk aluminium oprijplaten

Aluminium is een materiaal wat, mits je over de juiste gereedschappen beschikt, goed bewerkbaar is. We kunnen daarom aluminium oprijplaten volledig aanpassen naar uw wensen. Elke gewenste afmeting alu oprijplaat is mogelijk. 

Oprijplaten rolstoel

Oprijplaten voor een rolstoel kunnen door de bewerkelijkheid van aluminium op maat gemaakt worden. Zoals aangegeven is het mogelijk om zelf de maatvoering te bepalen. Maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een opstaande rand aan de zijkant te maken, welke er voor moet zorgen dat u met bijvoorbeeld een rolstoel niet naast de oprijplaat komt. Hierdoor kunnen we dus een hele veilige rolstoel oprijplaten maken. Geeft u hierbij dan ook nog uw eigen maatvoering door, dan heeft u dus zelfs de mogelijkheid tot een rolstoel oprijplaat op maat.