Drempelhulp voor scootmobiel

Met een drempelhulp scootmobiel hoeft u uw scootmobiel niet meer buiten te laten staan. Als de drempel te hoog is om er met een scootmobiel over te rijden dan is het goed om te kijken naar een oplossing. Een drempelhulp maakt het mogelijk om met een scootmobiel hoogteverschillen te overbruggen. Eigenlijk is iedere drempelhulp geschikt als scootmobiel drempelhulp. Maar wanneer het hoogteverschil iets groter is, is het goed om te kiezen voor een drempelhulp die is voorzien van schuine zijden. Hierdoor kunt u vanuit elke hoek met uw scootmobiel de drempelhulp oprijden.

Huidige filters
  1. Toepassingsmogelijkheden
  2. Scootmobiel
per pagina

25 producten

per pagina

25 producten

Drempelhulp voor een scootmobiel?

Wilt u een scootmobiel drempelhulp kopen om u een beter toegang tot de woning of schuur te verschaffen dan kunt u bij ons terecht. Graag vertellen we waar u op moet letten wanneer u een drempelhulp voor uw scootmobiel gaat kopen.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een scootmobiel drempelhulp

Een scootmobiel drempelhulp moet er voor zorgen dat een woning, schuur of andere ruimte toegankelijk wordt voor uw scootmobiel. Maar het is ook de bedoeling dat de ruimte toegankelijker wordt gemaakt om binnen te rijden met hulpmiddelen met grote kleine, zoals bijvoorbeeld een rollator of scootmobiel. Wanneer u de ruimte ook toegankelijk wilt maken voor een hulpmiddel met grote wielen dan zijn onderstaande punten bepalend in de keuze voor het soort drempelhulp:

  • Is er voldoende ruimte om recht vooruit in en uit te rijden?
  • Moet u direct een bocht maken?
  • Mag de drempelhulp altijd blijven liggen of moet hij wegneembaar zijn?

Voordelige scootmobiel drempelhulp

Wanneer u de drempelhulp alleen gebruikt om met een scootmobiel in en uit te rijden dan kunt u in de meeste gevallen volstaan met de voordelige budgetdrempelhulp. Net als de comfort line drempelhulpen heeft deze drempelhulp schuine zijden. Hierdoor kunt u vanuit elke hoek de drempelhulp oprijden.

Het grote verschil met de comfort line drempelhulpen is dat de budgetdrempelhulp iets steiler is, de stapjes tussen de verschillende hoogtematen zijn groter en de drempelhulp loopt niet helemaal af tot 0 mm. Doordat de stapjes tussen de verschillende hoogtematen groter zijn, loopt u dus de kans dat u de drempelhulp niet helemaal tot aan de drempel kunt laten aansluiten. Echter wanneer er een klein obstakel van ongeveer een centimeter overblijft geeft dat voor een scootmobiel geen problemen.  

Aluminium scootmobiel drempelhulp

Wanneer een drempelhulp niet mag blijven liggen of wanneer het straatwerk niet egaal is dan kunt u er voor kiezen om een aluminium drempelhulp aan te schaffen. Deze zijn licht van gewicht en daardoor gemakkelijk wegneembaar. Tevens is de aluminium drempelhulp verstelbaar. Hierdoor vormen oneffenheden in het straatwerk ook geen probleem.

In tegenstelling tot onze rubber scootmobiel drempelhulpen heeft de aluminium drempelhulp geen schuine zijden. Het is dus noodzakelijk om er recht vooruit op- en af te rijden. Eventueel kunnen we voor extra veiligheid een afrijdbeveiliging op de drempelhulp aanbrengen.