Oprijplaten

Wanneer het lastig is om een hoogteverschil te overbruggen met bijvoorbeeld een rolstoel, rollator of steekwagen dan biedt een oprijplaat uitkomst. Een metalen oprijplaat, of een oprijplaat van een ander materiaal, zorgt er namelijk voor dat u snel en eenvoudig een ruimte toegankelijk maakt.

Een oprijplaat is een hulpmiddel in de vorm van een plaat. Deze plaat legt u eenvoudig voor de deur om het hoogteverschil te overbruggen. U kunt daarna gemakkelijk op en afrijden, vandaar de naam oprijplaat.

Oprijplaten worden gemaakt van diverse materialen. Wij verkopen metalen oprijplaten en pvc oprijplaten. Afhankelijk van hoe zwaar u de oprijplaat gaat belasten kunt u dan een keuze maken voor het juiste materiaal. Een metalen oprijplaat heeft bijvoorbeeld als voordeel dat hij een zware belasting aan kan. Wilt u een voordelige oplossing dan kiest u voor een pvc oprijplaat in plaats van een metalen oprijplaat.

per pagina

11 producten

per pagina

11 producten

Oprijplaten

Een oprijplaat moet er voor zorgen dat u een hoogteverschil kunt overbruggen. De oprijplaat maakt het u gemakkelijker om op en af te rijden. Door zijn vormgeving is hij snel te plaatsen en ook eenvoudig te verplaatsen.

Metalen oprijplaten of pvc oprijplaat

Oprijplaten zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Zo zijn er aluminium oprijplaten of metalen oprijplaten. Maar ook zijn er oprijplaten van pvc of van hout. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Bij drempelhulpen.com leveren we metalen oprijplaten en pvc oprijplaten.

Metalen oprijplaat

Onze metalen oprijplaten worden gemaakt van aluminium. Een aluminium oprijplaat heeft als voordeel dat hij licht van gewicht is en daardoor goed te verplaatsen is. Ook is hij heel erg sterk. Een metalen oprijplaat is daardoor ook geschikt voor zware belasting. Een ander voordeel is dat een metalen oprijplaat nagenoeg niet meer af gaat. U heeft er dus heel lang gemak van. 

PVC oprijplaat     

Een pvc oprijplaat is een lichtgewicht oprijplaat die inzetbaar is voor vele klussen. Het is een voordelig alternatief voor een metalen oprijplaat. Zoekt u een voordelige drempeloplossing? Is het niet mogelijk of wenselijk dat de oprijplaat permanent blijft liggen? Dan is de pvc oprijplaat een goede optie.

Metalen oprijplaat op maat

Soms komt het voor dat een standaard oprijplaat niet breed of diep genoeg is. In dat geval kunnen wij een metalen oprijplaat op maat maken. Aluminium heeft namelijk als voordeel dat het goed te bewerken is. Hierdoor kunnen wij metalen oprijplaten in elke gewenste afmeting leveren. Wilt u weten wat een oprijplaat op maat kost? Kijk dan eens onder het kopje maatwerk of neem contact met ons op.