Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of een drempelhulp geschikt is voor binnen of buiten?

U kunt al onze drempelhulpen voor zowel binnen als buiten gebruiken. Echter, sommige van onze drempelhulpen zijn iets kwetsbaarder en daarom ga je op een gegeven moment gebruikssporen zien als deze buiten gebruikt worden. Het gaat dan om de drempelhulpen die u vindt onder ‘rubber drempelhulpen recht’. Deze blijven binnen jaren mooi, buiten iets minder lang. Hoe lang precies hangt natuurlijk af van de omstandigheden. Wanneer deze niet constant in de volle zon hangt, blijft hij jaren mooi.

Een keurmeester van Ongehinderd heeft mijn restaurant, winkel gekeurd, wat nu?

Als u een rapport heeft ontvangen van Ongehnderd dan hebben ze ook aangegeven of de drempel bij de entree te hoog is. Vanaf 2 cm is deze te hoog. Ook heeft de keurmeester gekeken of er nog andere drempels in het pand zijn. Bijvoorbeeld bij het invalidentoilet. Voor deze drempels hebben wij altijd een oplossing. U kunt ons het rapport opsturen zodat wij voor u een vrijblijvende offerte kunnen maken.

Zijn de drempelhulpen van Roege International ook geschikt voor het toegankelijk maken van stembureau's?

Ja, de drempelhulpen van Roege International zijn zeker geschikt voor het toegankelijk maken van stembureaus

Heeft u alle drempels al opgemeten?

Stuur ons een mail met alle maten zodat wij voor u een vrijblijvende offerte kunnen maken.

Heeft u geen idee hoe hoog de drempels in uw gemeente zijn?

Neem contact met ons op zodat wij voor u de drempels kunnen opmeten. Dit is kostenloos, wij maken op basis van deze meting een offerte voor u.

Heeft een keurmeester van Ongehinderd een rapport gemaakt?

Stuur deze naar ons op en wij maken hiermee een concrete aanbieding voor u.

Kitten, lijmen of schroeven?

Hoe weet u nou wat de beste manier is om de drempelhulp te bevestigen?

De bevestiging van onze drempelhulpen is van twee zaken afhankelijk;

1. De drempelhulp

2. De ondergrond

Laten we eerst de drempelhulp bespreken. We hebben verschillende soorten drempelhulpen;

  • Rechte drempelhulpen

Door het geringe gewicht van deze drempelhulpen is het raadzaam ze vast te plakken, te kitten of te schroeven op de ondergrond. De tape is ook te gebruiken om meerdere drempelhulpen te stapelen.

  • Schuine drempelhulpen

Doordat deze drempelhulpen wat zwaarder zijn, is montage in de meeste gevallen niet noodzakelijk.

Voor modellen die minder hoog zijn, en dus ook minder zwaar, is het mogelijk dat wij vooraf een lijmlaag aanbrengen. Hierdoor legt u de drempelhulp eenvoudig vast op de ondergrond. Ook kunt u de drempelhulpen vastschroeven of kitten.

  • Budget drempelhulpen

De budget drempelhulp van 2,6 cm kan door het geringe gewicht van deze drempelhulp het beste worden vastgeplakt, vastgeschroefd of gekit op de ondergrond. Zowel de kit als de tape kunt u los bij ons bestellen. Hogere budgetdrempelhulpen wegen minimaal 9 kilo en blijven dan ook uit zichzelf uitstekend liggen.

De ondergrond is erg belangrijk bij de kiezen van de wijze van montage. We onderscheiden verschillende ondergronden;

Een gladde binnenvloer

Een gladde binnenvloer zoals bijvoorbeeld; laminaat, parket, zeil of een tegelvloer is de meest ideale plek om een drempelhulp te monteren. Het makkelijkste is om dit met tape te doen maar als u de drempelhulp liever wilt kitten of schroeven, dan kan dat ook.

Vloerbedekking

Als u een kortpolig tapijt heeft dan is het nog steeds mogelijk om de dubbelzijdige tape te gebruiken. Heeft u een hoogpolig tapijt dan kan dit niet en zou de drempelhulp het beste aan de drempel kunnen vastkitten.

Schroeven is, onafhankelijk van het tapijt, altijd mogelijk.

Buitenvloeren

Ook buitenvloeren kunnen glad, en schoon zijn waardoor de drempelhulp goed vastgekit kan worden. De vloer dient hiervoor wel goed schoongemaakt te worden. Meestal worden drempelhulpen buiten vastgeschroefd of los neergelegd.

Hoe bepaal ik de juiste hoogte van een drempelhulp?
  • Houd er rekening mee dat de deur nog open kan na het plaatsen van de drempel. Meet daarom de drempel op met de deur open en nogmaals als de deur dicht is.
  • Bij een schuine drempel kunt u het beste een drempel bestellen die overeen komt met de laagste hoogte. Een hogere drempel zal een obstakel vormen vanaf de andere kant. Als er aan de andere kant een paar millimeter overblijft is dat vaak geen probleem. Mocht het hoogteverschil groter zijn dan kunnen wij u vast telefonisch verder helpen. Een verstelbare metalen drempelhulp kan dan bijvoorbeeld een goed alternatief zijn.
  • Sommige deuren hebben meerdere drempels. Meet al deze drempels dan apart, voor al deze drempels heeft u namelijk een drempelhulp nodig.

    Komt u er niet uit, dan kunt u ons altijd een foto mailen met de afmetingen zodat wij u een advies kunnen geven. Ook kunt u een gratis monster aanvragen van het product welke u denkt nodig te hebben.
Waar vind ik de maximale belasting van een drempelhulp?

Onze rubber drempelhulpen hebben bijna allemaal een hoge maximale belasting. Vooral onze drempelhulpen met schuine zijvlakken kunnen ook gebruikt worden voor het toegankelijk maken van bijvoorbeeld een loods voor een vrachtwagen. U kunt zich voorstellen dat een scootmobiel, rollator of tillift dan al helemaal geen probleem is.

Bij elke drempelhulp vindt u de precieze maximale belasting van die drempelhulp.