Kabelbruggen

Bent u op zoek naar een kabelbrug? Wij bieden kabelbruggen aan in diverse uitvoeringen, waarmee u niet alleen de levensduur van uw kabels verlengt, maar ook de veiligheid voor voetgangers en voertuigen verhoogt. Onze kabelbruggen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met uiteenlopende capaciteiten, zodat u altijd een variant vindt die perfect aansluit bij uw specifieke behoeften. Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige oplossing voor thuis of een robuuste kabelbrug voor zwaarder verkeer, bij ons kunt u terecht. 

per pagina

3 producten

per pagina

3 producten

Wat zijn kabelbruggen?

Kabelbruggen zijn hulpmiddelen die ervoor zorgen dat kabels op een veilige en praktische manier geleid kunnen worden. Daarnaast bieden ze bescherming tegen beschadiging aan de kabels door voetgangersverkeer, voertuigen, of zware apparatuur die over de kabels heen zou kunnen gaan. 

Voordelen van kabelbruggen

De voordelen van kabelbruggen zijn het verbeteren van de veiligheid en het vergemakkelijken van onderhoud. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Georganiseerde bekabeling 

Kabelbruggen helpen bij het organiseren van kabels, waardoor een nette en opgeruimde uitstraling ontstaat. Dit maakt het gemakkelijker om kabels te identificeren en te traceren, wat essentieel is voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Veiligheid

Door kabels bedekt te houden, verminderen kabelbruggen het risico op struikelen en vallen. Dit is vooral belangrijk in drukke omgevingen waar veel mensen zich bevinden, zoals kantoren, fabrieken en evenementenlocaties.

Bescherming van kabels

Kabelbruggen bieden bescherming aan kabels tegen beschadiging door voetgangers, voertuigen en andere objecten. Dit verlengt de levensduur van de kabels en vermindert de kans op storingen en uitval.

Onderhoudsgemak

Doordat kabels zich boven de grond bevinden, zijn ze gemakkelijk toegankelijk voor inspectie, onderhoud en reparaties. Dit vermindert de downtime van elektrische systemen en minimaliseert de verstoring van operationele activiteiten.

Flexibiliteit

Kabelbruggen kunnen worden aangepast en uitgebreid om te voldoen aan veranderende behoeften en omgevingsfactoren. Hierdoor kunnen ze worden gebruikt in verschillende situaties en omgevingen, van tijdelijke evenementen tot permanente installaties.

Soorten kabelbruggen

Wij hebben een drietal aan kabelbruggen die in diverse maten beschikbaar zijn.

Kabelbrug voor elektrische auto

De kabelbrug voor elektrische auto heeft een dubbele functie. Hij wordt gebruikt om te voorkomen dat er iemand struikelt over de kabel, maar tevens dient hij als bescherming van de kabel. 

Heeft u uw auto aan de straat staan en loopt de kabel over de stoep dan kunnen mensen er over struikelen. Met deze kabelbrug verkleint u de kans op vallen en struikelen. Maar behalve dat u natuurlijk niet wilt dat er iemand over valt heeft uw kabel ook te lijden van mensen die er overheen lopen of fietsen. De kabel krast hierdoor steeds over de grond met mogelijke kabelbreuk tot gevolg. De kabelbrug dient dan als een beschermhoes voor uw kabel. 

Lees hier meer over kabelbruggen voor elektrische auto's.

Kabelbrug met meerdere kanalen voor zwaardere belasting

De kabelbrug met meerdere kanalen is geschikt voor gebruik op een werkplaats, bouwplaats, magazijn of evenemententerrein. Welke kabelbeschermer u kiest is afhankelijk van de benodigde maximale belasting, het aantal kabels en de dikte van de kabels die bescherming nodig hebben.

Drempelhulp voor kabelbrug (2 stuks)

Deze kabelbrug drempelhulp is geschikt om te gebruiken in combinatie met de 5 kanaals 42 mm kabelbrug en met de 3 kanaals 30 mm kabelbrug. Twijfelt u of de kabelbrug drempelhulp geschikt is voor uw kabelbrug? Neem dan contact met ons op.  

Waarvoor wordt een kabeldrempel gebruikt?

Kabeldrempels oftewel kabelbruggen, worden vaak gebruikt in situaties waarin er kabels of leidingen over de weg lopen, zoals bij bouwplaatsen, evenementenlocaties en festivals. Door gebruik te maken van kabeldrempels kunnen deze kabels of leidingen veilig over de weg worden geleid, terwijl tegelijkertijd het verkeer wordt vertraagd en gewaarschuwd voor de situatie.

Klik hier om verder te lezen waarvoor kabeldrempels gebruikt worden.

Hoeveel kabels kunnen er in de kabelbrug?

In veel situaties is het mogelijk om meerdere kabels samen in één kabelgoot te leggen, wat de efficiëntie en het gemak van kabelmanagement vergroot. De mogelijkheid om kabels te bundelen is echter sterk afhankelijk van de dikte van de kabels.
 
Als uw behoeften groter zijn, bijvoorbeeld als u meer dan het dubbele aantal kabels moet accommoderen, dan is een groter model nodig. Ons assortiment omvat kabelbruggen met 2 tot 5 goten, elk geschikt voor verschillende situaties en aantallen kabels. Deze kabelbruggen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en draagvermogens om aan uw specifieke vereisten te voldoen.
 
 

Beschermt een kabelbrug tegen weeromstandigheden?

Over het algemeen zal een kabel niet gelijk slechter worden door wind en regen, zolang de kabel ontworpen is om de weersomstandigheden waaraan deze wordt blootgesteld te weerstaan. De meeste kabels die buiten worden gebruikt, zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen, inclusief wind en regen. Een kabelbrug biedt natuurlijk extra bescherming voor de kabel, maar dit is volledig afhankelijk van de omstandigheden waar de kabel met kabelbrug in geplaatst worden.

Klik hier om meer te lezen over de bescherming tegen weersomstandigheden 

Zijn er specifieke kabelbruggen voor in een magazijn?

Een kabelbrug beschermt kabels tegen beschadiging door voertuigen, machines en voetgangersverkeer in drukke magazijnen. Door kabels op de juiste hoogte te houden en ze te bedekken met stevige materialen, verminderen kabelbruggen het risico op struikelen, vallen en elektrische ongelukken.

Klik hier om meer te lezen over magazijn kabelbruggen.

Kabelbrug geel/zwart kopen

De opvallende geel met zwarte kabelbruggen kunt u eenvoudig online bestellen bij ons. Kabelbruggen zijn essentiële hulpmiddelen voor het veilig en praktisch geleiden van kabels, terwijl ze tegelijkertijd bescherming bieden tegen beschadiging door voetgangersverkeer, voertuigen en zware apparatuur. 

De voordelen van kabelbruggen zijn talrijk en omvatten onder andere het verbeteren van de veiligheid en het vergemakkelijken van onderhoud. Door kabels georganiseerd en boven de grond te houden, verminderen kabelbruggen het risico op struikelen en vallen, terwijl ze tegelijkertijd de levensduur van de kabels verlengen en de kans op storingen verminderen. 

Kabelbruggen bieden ook flexibiliteit doordat ze kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften en omgevingsfactoren. 

Bij drempelhulpen.com vindt u een verscheidenheid aan kabelbruggen, waaronder kabelbruggen voor elektrische auto's, kabelbruggen met meerdere kanalen voor zwaardere belasting en drempelhulpen voor kabelbruggen, zodat u altijd een variant kunt vinden die perfect aansluit bij uw specifieke behoeften. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.