Kabelbruggen

Wanneer een kabel over de grond ligt kan dit dienen als obstakel voor een persoon of voertuig die er overheen gaat. Maar ook kan de kabel beschadigen doordat er over een kabel wordt gereden. Door gebruik te maken van een kabelbrug bescherm je de kabel, zorg je ervoor dat er niemand struikelt over de kabel en kunnen ook voertuigen of hulpmiddelen er moeiteloos over rijden. 

Kabelbrug kopen

Wilt u een kabelbrug kopen? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij hebben verschillende soorten kabelbruggen in ons assortiment. Zo kunt u een kabelbruggen kopen voor een elektrische auto, u kunt een kabelbrug kopen voor meerdere kabels maar ook hebben we een kabelbrug voor zwaardere belasting. Door de ruime keuze is er altijd wel een geschikte kabelbrug.

 

Soorten kabelbruggen

We hebben verschillende kabelbruggen:

  • Kabelbrug voor elektrische auto
  • Kabelbrug met meerdere kanalen
  • Drempelhulp voor kabelbrug

Wilt u de accu van uw elektrische auto opladen en daarbij de kabel beschermen door middel van een kabelbrug?  Kies dan de kabelbrug voor elektrische auto. Dit is een kabelbrug met ruimte voor 1 kabel. Deze kabelbrug heeft een standaard lengte van 1 meter, maar hij is zo gemaakt dat het heel gemakkelijk is om meerdere aan elkaar te koppelen. Door zijn gele kleur valt hij goed op, hierdoor voorkomt u dat er iemand over heen valt.

Is een doorgang voor 1 kabel niet voldoende en wilt u  2, 3 of misschien wel 5 kabels beschermen? Kies dan voor een kabelbrug met meerdere kanalen.  Deze kabelbruggen zijn gemaakt van rubber en hebben een harde klep die er voor zorgt dat de kabels worden beschermd. Afhankelijk van hoeveel kabels en wat voor kabels er door heen moeten kunt u kijken welke kabelbrug voor u het meest geschikt is.  

Wilt u kabels wegwerken maar tegelijkertijd ook toegankelijk blijven? Met een kabelbrug drempelhulp is dit mogelijk. De kabelbrug drempelhulp is een kabelbrug waar meerdere kabels doorheen kunnen. Middels een plaat worden de kabels afgedekt. Om toegankelijkheid te waarborgen is de kabelgoot aan beide zijden voorzien van een vaste drempelhulp met een goede hellingshoek.

Belasting van een kabelbrug

Bij ons kunt u verschillende kabelbruggen kopen. Vanzelfsprekend is de belasting dan ook verschillend. Voor een drempelhulp kabelbrug  is logischerwijze een lagere maximale belasting noodzakelijk dan voor een kabelbrug waarover een auto, vrachtauto of shovel moet rijden. Wilt u weten wat de maximale belasting is van een specifieke kabelbrug? Bij elke kabelbrug vindt u onder het kopje “technische details” voor welke belasting de kabelbrug geschikt is.