Stembureau drempelhulpen

Wilt u een stembureau toegankelijk maken? Ook voor stembureaus hebben wij drempelhulpen. Stembureau drempelhulpen moeten voldoen aan de richtlijnen van het ministerie. Om u te helpen uw stembureau toegankelijk te maken en gelijktijdig te voldoen aan de richtlijnen van het ministerie, hebben wij alle stembureau drempelhulpen in deze categorie bij elkaar geplaatst. Een aantal stembureau drempelhulpen hebben wij zelfs speciaal ontwikkeld naar de richtlijnen van het ministerie. Zo weet u zeker dat u met onze drempelhulpen in uw stembureau voldoet aan de geldende richtlijnen.

Indien gewenst kunnen wij de drempelhulpen zelfs voor u inmeten, plaatsen en na gebruik opslaan.

per pagina

19 producten

per pagina

19 producten

Kieswet en toegankelijkheid stemlokalen

In de kieswet ( Art. J 4) staat dat alle stemlokalen toegankelijk moeten zijn voor kiezers met een lichamelijke beperking. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het aanwijzen en inrichten van de stemlokalen. Het klinkt heel simpel, maar blijkt in de praktijk toch best lastig. Volgens onderzoek was bij de vorige verkiezingen ongeveer de helft van de stembureaus toegankelijk. En bij veel van de toegankelijke stembureaus waren nog verbeteringen mogelijk.

Wanneer het gaat om het oplossen van hoogteverschillen dan kunnen wij u helpen. Hieronder leest u wat wij voor u kunnen doen.

Opmeten en inventariseren van drempelproblemen

We meten op de adressen, van door u aangeleverde locaties, alle drempels vanaf de openbare weg naar het stemhokje. Dit doen wij aan de hand van “toegankelijkheidscriteria stembureaus 2018” van PBT consult.

Advies en offerte

Aan de hand van onze inventarisatie ontvangt u een rapport met daarin de toegankelijkheid per stembureau en welke maatregelen er genomen moeten worden om de stembureaus toegankelijk te maken.

Separaat ontvangt u van ons een offerte voor het leveren en eventueel plaatsen van de geadviseerde drempelhulpen.

Leveren van een geschikte drempeloplossing

Standaardproducten kunnen wij in de meeste gevallen nog dezelfde dag verzenden. Maatwerk kan enkele weken duren.

We kunnen de drempelhulpen naar verschillende stembureaus verzenden, maar ook is het mogelijk om deze naar een centraal adres te sturen. Wanneer we de drempelhulpen naar een centraal adres sturen,  kunnen we ze desgewenst apart verpakken. Zo houdt u overzichtelijk welke drempeloplossing bij welk stembureau komt te liggen.

Plaatsen en monteren van de drempeloplossing

Plaatsen van de drempelhulpen is in de meeste gevallen heel goed zelf te doen. Maar we bieden ook de mogelijkheid om dit voor u te doen. Samen met u maken we afspraken over wanneer de drempelhulpen worden geplaatst.

Ophalen en opslaan van de drempelhulpen

Uiteraard is het creëren van een permanente drempeloplossing het meest ideaal. Maar waarschijnlijk is dit niet bij elke situatie mogelijk of wenselijk. Wij bieden daarom de mogelijkheid om de drempelhulpen retour te halen en voor u op te slaan.