Aan welke richtlijnen dienen stemlokalen in België te voldoen?

In België zijn er specifieke richtlijnen waaraan drempelhulpen bij stembureaus moeten voldoen om te zorgen voor een inclusieve en toegankelijke omgeving voor iedere kiezer. Het belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat alle burgers, ongeacht hun fysieke mogelijkheden, gemakkelijk toegang hebben tot het stembureau. Dit betekent dat de drempelhulpen zo ontworpen moeten zijn dat ze geschikt zijn voor een breed scala aan hulpmiddelen, zoals rolstoelen, scootmobielen en wandelwagens.

Gezien de diversiteit van deze hulpmiddelen, met elk hun eigen afmetingen en specificaties, is het cruciaal dat de drempelhulpen aanpassingsvermogen tonen om een soepele toegang voor iedereen te garanderen. Daarbij moet rekening worden gehouden met verschillende hoogtes en breedtes om een veilige en comfortabele passage te bieden.

Ons aanbod, de Basic Line Drempelhulpen, is specifiek ontworpen om te voldoen aan deze vereisten voor hoogteverschillen tot 7 cm. Voor situaties waarin een groter hoogteverschil overbrugd moet worden, hebben we een gespecialiseerd assortiment samengesteld dat optimaal geschikt is voor de verkiezingsperiode, berekend tot een hoogte van 10 cm. Deze producten zijn ontwikkeld met het oog op maximale toegankelijkheid en veiligheid.

Benieuwd naar ons volledige assortiment drempelhulpen? 

Gezien de toenemende vraag tijdens de verkiezingen, adviseren wij deze drempelhulpen ten minste twee maanden voor de verkiezingsdatum te bestellen om teleurstelling te voorkomen. Daarnaast beschikken we over een voorraad rubberen drempelhulpen die altijd beschikbaar is en binnen één werkdag kan worden geleverd.

Door deze maatregelen te treffen, streven we ernaar om de toegankelijkheid van stembureaus te verhogen en iedereen de mogelijkheid te geven om te stemmen, ongehinderd door fysieke beperkingen. Het is onze plicht om de democratische deelname van alle burgers te faciliteren, en door middel van de juiste voorbereidingen kunnen we dit doel verwezenlijken.