Wat is de maximale hoogte van een verkeersdrempel of snelheidsdrempel?

De verkeersdrempels worden op eigen terrein geplaatst, dit betekent dat u zelf mag bepalen hoe hoog de drempels mogen worden. Maar natuurlijk wilt u wel dat het voor alle bewoners zo comfortabel mogelijk is om over de drempel heen te rijden. Een verkeersdrempel van 7,5 cm is daarom de maximale hoogte die wij leveren. 

Hoe bepaalt u de maximale hoogte van een verkeersdrempel?

De gebruikers

Wordt het terrein vooral door personenauto's gebruikt. Dan heeft u niet de hoogste verkeersdrempel nodig. U kunt dan een verkeersdrempel kopen met een hoogte van 5 centimeter. Als het terrein vooral wordt gebruikt door bestelbusjes of als er ook vrachtwagens overheen rijden dan kunt u het beste een verkeersdrempel kopen met een hoogte van 7,5 centimeter. 

Hoe hard wordt er gereden?

Wordt er veel te hard gereden dan is het nog steeds de verkeersdrempel met een hoogte van 5,0 centimeter. Heeft u hier al ervaring mee en lost dit het probleem op uw locatie niet op? Dan kunt u uiteraard een verkeersdrempel kopen met een hoogte van 7,5 centimeter

De verkeersdrempels zullen er voor zorgen dat de weggebruiker tot 5 kilometer per uur moet afremmen. 

De juiste verkeersdrempel is dus afhankelijk van de combinatie van de gebruikers en het gebruik. Wat is de gewenste snelheid? Wie maken er gebruik van? Zijn er nog andere gebruikers van het parkeerterrein, wordt er bijvoorbeeld gespeeld door kinderen? Een verkeersdrempel voor een kampeerterrein of een verkeersdrempel voor een bungalowpark wordt vaak geplaatst omdat de overige gebruikers van de weg daar recreëren en er veel kinderen rondlopen, rennen en spelen op dezelfde weg. Op deze plekken is het wel aan te raden om een verkeersdrempel te kopen die een hoogte heeft van 7,5 cm.

Concluderend: Meestal voldoet een verkeersdrempel van 5 centimeter maar in uitzonderlijke gevallen is het beter om een verkeersdrempel met een hoogte van 7,5 cm te kopen. Twijfelt u nog? Neem dan contact met ons op.