Hoe hoog zijn drempels binnenshuis? Welke maat drempelhulpen heb ik nodig?

De hoogte van drempels binnenshuis varieert afhankelijk van het type huis en de bouwstijl. Over het algemeen hebben drempels een hoogte tussen de 1 en 5 centimeter. Deze hoogte kan een aanzienlijke hindernis vormen voor mensen met beperkte mobiliteit, waaronder ouderen, mensen met een handicap en mensen die herstellen van een blessure of operatie. Om dit hindernis te overwinnen, worden drempelhulpen gebruikt. 

Binnen drempelhulpen zijn kleine hellingen die over de drempel worden geplaatst om de hoogte te verminderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen om aan verschillende behoeften te voldoen. Bij het kiezen van de juiste drempelhulp is het belangrijk om rekening te houden met de breedte en hoogte van de drempel, evenals de omgeving waarin deze zich bevindt.

Voor smalle drempels zijn er compacte drempelhulpen beschikbaar die gemakkelijk over de drempel kunnen worden geplaatst. Deze drempelhulpen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hoogtes en kunnen worden gebruikt om hoogtes van 1 tot 5 centimeter te overbruggen. Als de drempel breder is, is het mogelijk om meerdere drempelhulpen aan elkaar te koppelen om een langere helling te creëren.

Er zijn ook drempelhulpen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis. Een buiten drempelhulp is gemaakt van duurzame materialen zoals rubber of aluminium en zijn ontworpen om bestand te zijn tegen weersinvloeden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en maten en kunnen worden gebruikt om hoogtes tot 10 centimeter te overbruggen.

Bij het kiezen van de juiste drempelhulp is het ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin deze wordt gebruikt. Als de drempelhulp op een plek wordt gebruikt waar veel voetverkeer is, zoals in een zorginstelling, is het belangrijk om een helling te kiezen die stevig genoeg is om het gewicht van veel mensen te dragen. Drempelhulpen van rubber zijn meestal het stevigst.

Kortom, de hoogte van drempels binnenshuis kan variëren, maar de meeste drempels hebben een hoogte tussen de 1 en 5 centimeter. Om deze hindernis te overwinnen, kunnen drempelhulpen worden gebruikt. Bij het kiezen van de juiste drempelhulp is het belangrijk om rekening te houden met de breedte en hoogte van de drempel, evenals de omgeving waarin deze zich bevindt. Drempelhulpen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen om aan verschillende behoeften te voldoen.