Kan ik beter rubber of aluminium gebruiken voor het toegankelijk maken van stembureaus?

Of u beter aluminium drempelhulpen of rubber drempelhulpen kunt gebruiken hangt af van de hoogte van de drempel. Alle drempels met een hoogte tot en met 5 cm kunnen het beste opgelost worden met een rubber drempelhulp.

Het voordeel van rubber

Rubber is veel voordeliger dan een aluminium drempelhulp, het is standaard anti-slip en is in alle maten beschikbaar tot 5 cm. Een drempelhulp vanaf 4 cm is bovendien zwaar genoeg om te laten liggen. Hij is namelijk behoorlijk zwaar en hoeft daarom niet te worden gemonteerd. Een rubber drempelhulp kan desgewenst toch worden vastgelegd met kit, dubbelzijdige tape of worden vastgeschroefd aan de bestrating. Een rubber drempelhulp heeft bovendien als voordeel dat hij meestal wegvalt in de bestrating. Hij is zwart en valt niet op de meeste plekken.

Wat als de drempel hoger is dan 5 cm?

Als de drempel hoger is dan 5 cm dan dient er bij het toegankelijk maken van stembureaus te worden overgestapt op aluminium. Dit omdat de eisen van het ministerie bij toegankelijke stembureaus veel strenger zijn dan bij het toegankelijk maken van bijvoorbeeld een woning. Dit komt uiteraard omdat bij het stembureau een veel diverser publiek komt en het stembureau voor alle mensen toegankelijk moet zijn.

Het voordeel van aluminium

Het voordeel van aluminium is dat we er eigenlijk alles mee kunnen. Alles kan op maat gemaakt worden want dit gebeurd allemaal in Nederland, in de buurt. We hebben uiteraard ook standaardmaten, tot 17,5 cm op voorraad. Alles daarboven en lastigere situaties met plateau of een situatie waar een smallere of juist bredere drempelhulp nodig is maken wij op maat. Echter, dit is niet binnen een paar weken klaar. Reken op een levertijd van 6 tot 8 weken en bestel dit dus op tijd. Is er al niet meer zoveel tijd tot de verkiezingen en heeft u toch nog iets nodig? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.