Kan Roege Drempelhulpen onze gebruikte drempelhulpen ook in depot plaatsen en hergebruiken?

Het voordeel van rubber drempelhulpen is dat ze heel lang meegaan. Wij hebben het sinds de oprichting in 2007 nog niet meegemaakt dan een rubber drempelhulp (comfort line en Budget) versleten is. Vooral de Comfort line drempelhulpen en de Budgetdrempelhulpen zijn ook na intens gebruik nog zo goed als nieuw. Natuurlijk is het zonde om de drempelhulpen weg te gooien, het is vooral ook slecht voor het milieu om de drempelhulpen weg te gooien terwijl ze nog helemaal goed zijn, fungeren wij graag als depothouder om de drempelhulpen te opnieuw te monteren op een ander adres. 

Het depot is behalve een duurzame oplossing ook een kostenbesparende oplossing. Omdat de kosten bestaan uit het uitvoeren van demontages, depotkosten en hermontage is het afhankelijk van het aantal montages of het depot ook daadwerkelijk kostenbesparend werkt. De ervaring leert dat het break-evenpoint van het depot ongeveer op € 20.000 aan montages per jaar ligt. Omdat er tegenwoordig bijna geen kleine gemeenten meer zijn is het voor bijna elke gemeente nu een kostenbesparende oplossing. Tegelijkertijd duurt het even voordat er genoeg drempelhulpen in het depot liggen dus een depot is uiteraard alleen een optie als u van plan bent om voor langere tijd drempelhulpen bij ons af te nemen en/ of te monteren.

Als het depot voor uw gemeente niet een geschikte oplossing blijkt dan kunt u er nog steeds voor zorgen dat de drempelhulpen hergebruikt worden. De cliënt kan de drempelhulpen dan terugsturen als er geen gebruik meer van wordt gemaakt en wij kunnen een vergoeding betalen voor de ingeleverde drempelhulpen. Hoe dit werkt vindt u via ‘retourneren drempelhulpen’. Uiteraard kunnen wij voor u aparte prijsafspraken maken. Als het voor de bewoner niet mogelijk is om de drempelhulpen te demonteren en terug te sturen omdat de drempelhulpen te zwaar zijn dan kunnen wij de drempelhulpen natuurlijk ook voor u ophalen. Dit heeft uiteraard wel invloed op de vergoeding.