Wat is een drempelhulp?

Wat is een drempelhulp?

Een drempelhulp is een hulpmiddel dat ontworpen is om mensen te helpen over obstakels te stappen, zoals drempels of stoepranden, zonder te vallen of uit balans te raken. Dit is vooral nuttig voor mensen die moeite hebben met het lopen of stappen, zoals ouderen, mensen met beperkte mobiliteit en mensen met een handicap.

Drempelhulpen zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zo zijn er aluminium drempelhulpen, rubber drempelhulpen en plastic drempelhulpen. Sommige zijn verstelbaar en kunnen worden aangepast aan de dikte van de drempel en de grootte van de stap. Andere zijn vast en hebben een vaste hoogte.

Drempelhulpen kunnen eenvoudig op de drempel worden geplaatst en zijn meestal voorzien van antislipmateriaal, zodat ze niet wegglijden wanneer erop gestapt wordt. Dit maakt ze veiliger en voorkomt ongelukken.

Een drempelhulp is niet alleen handig voor mensen die moeite hebben met lopen, maar ook voor mensen die rolstoelgebruikers, rollators of andere hulpmiddelen gebruiken. Het verhoogt het niveau van de drempel, waardoor de overgang minder steil is en de gebruiker zich meer op zijn of haar gemak voelt.

In gebouwen en openbare plaatsen, zoals winkels, restaurants en stations, kunnen drempelhulpen worden geïnstalleerd om het verplaatsen van personen met beperkte mobiliteit te vergemakkelijken. Dit verhoogt de toegankelijkheid van deze gebouwen en maakt het gemakkelijker voor iedereen om zich te bewegen.

In het algemeen is een drempelhulp een klein, eenvoudig en betaalbaar hulpmiddel dat mensen met beperkte mobiliteit helpt om over obstakels te stappen en hun mobiliteit en zelfstandigheid te vergroten. Het verbetert hun kwaliteit van leven en maakt het gemakkelijker om deel te nemen aan activiteiten buitenshuis.

Rubber drempelhulp kopen

De meeste van onze drempelhulpen zijn rubber drempelhulpen. Deze zijn makkelijk te bewerken en in vele maten beschikbaar van 0,4 tot 15 cm. Ook zijn meerdere lengtes beschikbaar.