Dubbele drempelhulp of dubbele drempel

Dubbele drempelhulp of dubbele drempel? Het klinkt hetzelfde maar toch is de oplossing verschillend. Vaak heb je aan beide zijden van een drempel een hoogteverschil. Om dit hoogteverschil op te lossen heb je dus een dubbele drempelhulp nodig. Makkelijker gezegd, één drempelhulp aan de binnenkant en één aan de buitenkant van de drempel.

Een ander voorbeeld is dat er één dorpel meerdere drempels zitten, als het ware ene dubbele drempel. Ook dan kan er een dubbele drempelhulp nodig zijn om de hoogteverschillen te overbruggen.

En dan heb je nog een situatie waarbij het hoogteverschil zo groot is, bijvoorbeeld 15 cm dat deze niet in één keer is op te lossen. Dan heb je een dubbele drempelhulp 15 cm nodig.

Huidige filters
  1. Soort drempelhulp
  2. Dubbele drempelhulp

Dubbele drempelhulp door hoogteverschil aan beide zijden van de dorpel

Vaak is het zo dat het hoogteverschil aan de binnenzijde van een drempel anders is dan een hoogteverschil aan de buitenzijde van de drempel. Om het hoogteverschil te overbruggen moet dus aan beide zijden van de drempel een andere maat drempelhulp worden geplaatst. Het gaat dan wel om een dubbele drempeloplossing maar je plaatst eigenlijk geen dubbele drempelhulp, maar twee losse drempelhulpen.

Dubbele drempelhulp uit één deel

Is het hoogteverschil aan de binnenzijde ongeveer even groot als aan de buitenzijde? En is dit hoogteverschil niet hoger dan 5 cm? Dan is het mogelijk om een dubbele drempelhulp uit één deel te gaan gebruiken, de meeneemdrempel. De meeneemdrempel is een opvouwbare dubbele drempelhulp die je kunt gebruiken voor kleine hoogteverschillen

Dubbele drempel

Heeft u een dorpel welke uit meerdere hoogteverschillen bestaat dan spreken we van een dubbele drempel. Soms kun je dit oplossen door gebruik te maken van twee rubber drempelhulpen. Maar in plaats van een dubbele drempelhulp rubber zou je het ook kunnen oplossen door gebruik te maken van een aluminium verstelbare drempelhulp. De aluminium verstelbare drempelhulp is zo gemaakt dat er in de meeste gevallen ruimte is om hem over een dubbele drempel te plaatsen.

Dubbele drempelhulp 10 cm of dubbele drempelhulp 15 cm

Wilt u een hoogteverschil van 10 cm oplossen dan kan dat in veel gevallen met een enkele drempelhulp en is er geen dubbele drempelhulp 10 cm nodig. Maar wordt het hoogteverschil nog groter, zoals bijvoorbeeld 15 cm dan is het verstandig om te kiezen voor een dubbele drempelhulp 15 cm.  In dit geval betekent dubbel in  “dubbele drempelhulp 15 cm” dat het hoogteverschil wordt opgelost door gebruik te makken van een oplossing in stapjes. Het hoogteverschil van 15 cm wordt dan opgelost door bijvoorbeeld twee rubber drempelhulpen van 7,5 cm te gebruiken in combinatie met een rubber mat.

Welke dubbele drempelhulp heeft u nodig?

Wilt u weten welke dubbele drempelhulp geschikt is om uw hoogteverschil op te lossen? Of wilt u meer informatie over onze dubbele drempelhulp rubber of aluminium? Neem dan contact met ons op. Graag helpen wij u verder.