Drempel hoogteverschil oplossen

Drempel hoogteverschil oplossen
16 september 2021
Drempel hoogteverschil oplossen

Drempel hoogteverschil oplossen

Drempel hoogteverschillen zijn lastig maar gelukkig zijn ze in de meeste gevallen goed op te lossen door de plaatsing van een drempelhulp of oprijplaat. Zeker wanneer je maar één drempel hoogteverschil hebt dan volstaat de oplossing vaak uit het plaatsen van een standaard drempelhulp op oprijplaat. Heb je meerdere hoogteverschillen in een drempel dan wordt het iets lastiger. Maar gelukkig zijn ook daar oplossingen voor. Graag leggen we u uit wat te doen.

Stappenplan:

  • Bepaal of u een drempel hoogteverschil heeft welke uit één deel bestaat of dat uw drempel meerdere hoogteverschillen kent.
  • Meet de verschillende hoogtes en dieptes
  • Kijk of er voldoende ruimte bij de deur is voor een drempeloplossing
  • Maak foto’s
  • Voor welk voertuig moet het drempel hoogteverschil worden opgelost?
  • Geef uw bevindingen aan ons door

 

Bepaal of u een drempel hoogteverschil uit één deel heeft of dat uw drempel meerdere hoogteverschillen kent.

Om te komen tot een juiste oplossing is het van belang om te kijken of uw drempel uit 1 of meerdere delen bestaat. Wanneer het hoogteverschil slechts uit één deel bestaat dan kan dit over het algemeen worden opgelost door een drempelhulp of oprijplaat tegen de drempel te leggen. Heeft u een drempel met meerdere hoogteverschillen dan is dit vaak op te lossen met een aluminium verstelbare drempelhulp of oprijplaat, door meerdere drempelhulpen te gebruiken of door een uitsparing in een rubber drempelhulp te maken.

Meet de verschillende hoogtes en dieptes

Wanneer u één drempel hoogteverschil heeft dan hoeft u vanzelfsprekend ook maar rekening te houden met één hoogte. Bestaat een drempel uit meerdere hoogteverschillen meet dan alle hoogteverschillen en dieptes.

Kijk of er voldoende ruimte bij de deur is voor een drempeloplossing

Ruimte is natuurlijk erg belangrijk om te komen tot een goede oplossing. Kijk daarom of er voldoende ruimte is om recht vooruit naar beneden te gaan of moet er een bocht worden gemaakt? Meet deze ruimte en kijk ook of er zich mogelijk nog andere obstakels op de route bevinden.

Maak foto’s

Om een goed beeld van de situatie te hebben en goed advies uit te kunnen brengen is het fijn als u ons kunt voorzien van foto’s van de situatie.

Voor welk voortuig moet het drempel hoogteverschil worden opgelost?

De ene drempeloplossing is de andere niet. Het is daarom zaak om de drempeloplossing te laten aansluiten bij het gebruik. Geef daarom door waarvoor u de drempelhulp of oprijplaat wilt gebruiken. Wij zorgen dan voor een passende oplossing van het drempel hoogteverschil.

Geef uw bevindingen aan ons door

Misschien kunt u aan de hand van uw bevindingen zelf een keuze maken voor de juiste drempeloplossing. Maar natuurlijk helpen wij u graag. Geef daarom uw bevindingen door via de telefoon, mail of What’s App en wij helpen u graag verder.