Online workshop toegankelijkheid stembureaus

Toegankelijke stembureaus
25 september 2023
Online workshop toegankelijkheid stembureaus

Online workshop toegankelijkheid stembureaus

 

Bent u verantwoordelijk voor de toegankelijkheid van stembureaus of moet u voor de verkiezingen de situatie beoordelen en drempels opmeten? Dan heeft u een belangrijke, maar lastige taak. Want waar moet je eigenlijk rekening mee houden tijdens het toegankelijk maken van stemlokalen en wat zijn eigenlijk de actuele regels omtrent toegankelijke stembureaus? En als u dan heeft uitgevonden waar toegankelijke stembureaus aan moeten voldoen, hoe meet je de hoogtes en welke producten kun je hiervoor gebruiken? Wij leggen het u graag uit in onze online workshop toegankelijkheid.

 

Wat we behandelen tijdens een online workshop toegankelijke stembureaus

Omdat wij als geen ander weten hoe lastig het is om stemlokalen te beoordelen, om overal rekening mee te houden en hoe om te gaan met bepaalde situaties geven wij online workshops toegankelijkheid stembureaus. Tijdens een online workshop legt een van onze adviseurs u stap voor stap uit hoe u:

  • De toegankelijkheid van stemlokalen kunt beoordelen
  • Drempels kunt opmeten
  • Kunt bepalen wat een geschikte oplossing is
  • Tools kunt gebruiken welke door Roege Drempelhulpen beschikbaar worden gesteld

 

Laagdrempelige één op één workshops met vaste contactpersoon

Om de workshops zo laagdrempelig mogelijk te houden hebben we er voor gekozen om deze één op één te doen. Dit houdt in dat een van onze adviseurs de online workshop verzorgt voor u of voor uw team. Er zullen dus geen medewerkers van andere gemeentes aanwezig zijn bij de workshop die u volgt. Dit geeft u ruime mogelijkheid om vragen te stellen, maar ook om alvast advies te vragen voor bepaalde situaties. En goed om te weten, ook na de workshop blijf de adviseur die u heeft geholpen uw vaste contactpersoon. Zo kunt u altijd nog vragen stellen mocht u toch een lastige situatie tegenkomen of mocht u twijfelen over een oplossing.

Workshop Toegankelijke Stembureaus plannen

Heeft u vragen over onze online workshops of wilt u een afspraak maken? Dat kan door contact met ons op te nemen via telefoon, mail of WhatsApp.