Welke drempelhulp heb ik nodig?

Welke drempelhulp heb ik nodig?
1 december 2020
Welke drempelhulp heb ik nodig?

Welke drempelhulp heb ik nodig?

Wanneer een hoogteverschil er voor zorgt dat de toegang tot een gebouw of ruimte lastig of onmogelijk wordt is het tijd om na te denken over een drempelhulp. Maar welke drempelhulp heeft u nodig? De vraag welke drempelhulp u nodig heeft is niet direct te beantwoorden. Hiervoor willen we altijd een aantal dingen weten. Een aantal punten leest u hieronder.

Wat is het hoogteverschil welke de drempelhulp moet overbruggen?

Het te overbruggen hoogteverschil is erg bepalend wanneer u een drempelhulp nodig heeft. Voor kleinere hoogteverschillen zijn er logischerwijs andere drempelhulpen dan voor grotere hoogteverschillen.  

Bestaat het hoogteverschil uit meerdere hoogtes?

Betreft het een hoogteverschil welke in een keer moet worden overwonnen of bestaat het hoogteverschil uit meerdere delen, bijvoorbeeld een trapje of een dubbele dorpel? Wanneer het hoogteverschil namelijk uit een deel bestaat dan kan een standaard drempelhulp volstaan. Maar wanneer het hoogteverschil uit meerdere delen bestaat dan kunt u kiezen voor een aluminium drempelhulp of een maatwerkoplossing.

Is het hoogteverschil overal even hoog?

Wanneer u het hoogteverschil op verschillende punten meet en dit is nagenoeg gelijk dan is er geen probleem en kunt u gebruik maken van een standaard rubber drempelhulp. Zit er veel hoogteverschil tussen de verschillende gemeten punten dan is het misschien raadzaam om te kiezen voor een verstelbare drempelhulp of moet u een drempelhulp ondervullen.

Mag de drempelhulp permanent blijven liggen?

Hoe hoger een drempelhulp wordt, hoe zwaarder hij wordt. Vooral bij een rubber drempelhulp loopt het gewicht snel op naarmate een drempelhulp hoger is. Wanneer een drempelhulp permanent mag blijven liggen is het gewicht van een drempelhulp minder belangrijk. Wilt u een drempelhulp incidenteel gebruiken of mag hij niet blijven liggen dan is een aluminium drempelhulp een betere keuze.

Waarmee gaat u over de drempelhulp?

Onze drempelhulpen zijn verschillend gevormd. Zo zijn er drempelhulpen die een afloop hebben tot 0 mm, maar we hebben ook een voordelige budgetdrempelhulp welke nog een randje overhoudt. De drempelhulpen die aflopen tot 0 mm zijn geschikt voor het gebruik in combinatie met zowel kleine wielen als met grote wielen. Drempelhulpen die een klein randje hebben zijn minder geschikt om te berijden met kleine wielen.

Advies aanschaf drempelhulp

Zomaar een aantal vragen die belangrijk zijn om over na te denken wanneer u een drempelhulp gaat aanschaffen. Uiteraard staan wij u graag bij met advies. Samen zorgen we er dan voor dat u de juiste drempelhulp aanschaft. Heeft u vragen dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dit kan door ons te bellen, mailen of door ons een whats app bericht te sturen.