Oprijplaten

Oprijplaten zorgen voor een goede oplossing dat wanneer het lastig is om een hoogteverschil te overbruggen met bijvoorbeeld een rolstoel, rollator of steekwagen. Een metalen oprijplaat, of een oprijplaat van een ander materiaal, zorgt er namelijk voor dat u snel en eenvoudig een ruimte toegankelijk maakt.

Een oprijplaat is een hulpmiddel in de vorm van een plaat. Deze plaat legt u eenvoudig voor de deur om het hoogteverschil te overbruggen. U kunt daarna gemakkelijk op en afrijden, vandaar de naam oprijplaat.

Oprijplaten worden gemaakt van diverse materialen. Wij verkopen metalen oprijplaten en pvc oprijplaten. Afhankelijk van hoe zwaar u de oprijplaat gaat belasten kunt u dan een keuze maken voor het juiste materiaal. Een metalen oprijplaat heeft bijvoorbeeld als voordeel dat hij een zware belasting aan kan. Wilt u een voordelige oplossing dan kiest u voor een pvc oprijplaat in plaats van een metalen oprijplaat.

Huidige filters
  1. Materiaal
  2. Aluminium
per pagina

14 producten

per pagina

14 producten

Wat zijn oprijplaten?

Oprijplaten, een woord wat heel erg breed wordt gebruikt. Het woord oprijplaat wordt in de algemene zin gebruikt als benaming van een oplossing voor een hoogteverschil. Het gaat er dus niet zozeer om of het de vorm van een plaat heeft, maar meer of het een oplossing is om een hoogteverschil te overwinnen en er tegen op te kunnen rijden. 

De verschillende toepassingen van oprijplaten

Wij hebben oprijplaten voor diverse toepassingen. Zo hebben we oprijplaten voor zorg-gerelateerde producten zoals een rolstoel of rollator, maar we hebben ook oprijplaten om het werk te verlichten zoals rolcontainer oprijplaten of een oprijplaat voor een palletwagen of heftruck. Ook thuis kunnen onze oprijplaten het gemakkelijker maken voor u, we hebben namelijk ook een oprijplaat  voor scooter, motor of fiets. 

Wat voor soort materiaal wordt er gebruikt voor een oprijplaat?

Aluminium oprijplaten 

Wanneer het niet mogelijk is om een oprijplaat permanent te laten liggen kun je kiezen voor een aluminium oprijplaat. Door het geringe gewicht is een aluminium oprijplaat gemakkelijk te plaatsen en weg te halen. De meeste van onze aluminium oprijplaten zijn voorzien van een geïntegreerd handvat. Dit maakt dat ze ook zeer gemakkelijk te hanteren zijn. 

Aluminium oprijplaten worden ook vaak toegepast wanneer het straatwerk voor de deur scheef afloopt of wanneer het straatwerk niet egaal is. Onze aluminium oprijplaten zijn namelijk zo gemaakt dat ze zijn voorzien van stelpootjes. Door de stelpootjes apart van elkaar af te stellen vangen ze oneffenheden in het straatwerk goed op. 

Ook wanneer de deur uit een dubbele dorpel bestaat kan het een oplossing zijn om een aluminium oprijplaat te plaatsen. Onze aluminium oprijplaten zijn namelijk zo gemaakt dat ze aan de voorzijde een rechte flap hebben. Deze flap valt boven de dorpel. Waardoor zowel het eerste al tweede hoogteverschil met 1 drempelhulp wordt overwonnen. 

Metalen oprijplaten

Wanneer u een voorkeur heeft voor metalen oprijplaten dan zult u, wanneer het gaat om een product uit ons standaard assortiment, terecht komen de bij de aluminium oprijplaten. Aluminium is sterk, maar tegelijkertijd ook erg licht van gewicht. Hierdoor krijg je dus een stevige maar tegelijkertijd ook een lichte metalen oprijplaat. 

Een voordeel van metalen oprijplaten ten opzichte van bijvoorbeeld rubber drempelhulpen is dat je bij de productie van aluminium oprijplaten niet afhankelijk bent van een mal. Je zit dus niet vast aan een vaste maat of vaste vorm, hierdoor is het mogelijk om een metalen oprijplaat volledig naar de wens van de klant te maken. 

Pvc oprijplaat

In ons assortiment hebben wij ook een PVC oprijplaat. De PVC oprijplaat is vooral bedoeld om snel grotere hoogtes te overbruggen. En dit vooral op plaatsen waar geen permanente drempelhulp mogelijk is of waar geen permanente drempelhulp wenselijk is. 

Pvc oprijplaten worden vaak gebruikt als hulp bij het laden en lossen van goederen. Wanneer je met een rolcontainer of steekkar steeds tegen een stoep op moet rijden dan kan het plaatsen van een pvc oprijplaat het werk een stuk gemakkelijker maken. 

PVC oprijplaten hebben geen vaste hoogte. Onze pvc oprijplaat is zo gevormd dat je hem op hoogteverschillen tot ongeveer 15 cm kunt leggen.  

Kunststof oprijplaat 

Een kunststof oprijplaat is een lichtgewicht hulpmiddel om u toegang tot een bepaalde ruimte te verschaffen of om bijvoorbeeld het laden en lossen van producten lichter te maken. Wanneer u bij ons een kunststof oprijplaat wilt kopen dan zult u kiezen voor een pvc oprijplaat. 

Kunststof oprijplaten hebben als voordeel dat ze lichter van gewicht zijn dan aluminium oprijplaten en rubber oprijplaten. Ook is het materiaal goedkoper dan rubber en metaal. Hierdoor zijn ze goedkoop te produceren en is een kunststof oprijplaat daarom een goedkope drempeloplossing. 

Net als onze rubber oprijplaten en metalen oprijplaten zijn ook kunststof oprijplaten nauwelijks aan slijtage onderhevig, waardoor ze een lange levensduur hebben.  

Oprijplaten voor zorghulpmiddelen

Oprijplaten voor een rolstoel

Wanneer u in een rolstoel zit dan wilt u natuurlijk niet afhankelijk zijn van anderen die u over een hoogteverschil moeten helpen. Door een rolstoel oprijplaat te plaatsen kunt u zelf weer naar binnen en naar buiten rijden. 

Rolstoel oprijplaten hebben wij van diverse materialen. Zo hebben we aluminium oprijplaten of ook wel metalen oprijplaten, we hebben rubber oprijplaten maar ook hebben we kunststof oprijplaten. 

Onze rolstoel oprijplaten zijn leverbaar in diverse hoogtes. Zo hebben we oprijplaten rolstoel met een hoogte van één centimeter tot meer dan één decimeter. Voor ieder hoogteverschil kunnen we een passende rolstoel oprijplaat bieden. 

Goed om te weten dat wij zowel rolstoel oprijplaten voor binnen als rolstoel oprijplaten voor buiten hebben.

Oprijplaten voor een scootmobiel

Een scootmobiel laat je niet graag buiten staan. En zeker als de ruimte er wel is om hem bijvoorbeeld in een schuur te zetten dan wil je die mogelijkheid ook graag benutten. Een hoogteverschil mag dan niet het bezwaar zijn.

Scootmobiel oprijplaten hebben wij in verschillende uitvoeringen. Zo hebben we bijvoorbeeld scootmobiel oprijplaten met schuine zijden, maar ook hebben oprijplaten scootmobiel met rechte zijden. Het voordeel van deze schuine zijden is dat je de drempelhulp of oprijplaat vanuit elke hoek kunt oprijden. 

We hebben verstelbare scootmobiel oprijplaten maar ook hebben we deze met een vaste hoogte. En wilt u een voordelige scootmobiel oprijplaat? Kies dan voor de budget drempelhulp. 

Oprijplaten voor verschillende vervoermiddels

Oprijplaten motor

Aan een oprijplaat voor een motor worden vaak weinig eisen gesteld. Over het algemeen zijn enige belangrijke aspecten de juiste hoogte en de draagkracht van de motor oprijplaat. Nu hoeft de hoogte geen probleem te zijn, omdat we motor oprijplaten in heel veel verschillende hoogtematen verkopen en we deze zelfs nog op maat kunnen maken. Belangrijker is het daarom om te kijken naar het gewicht van de motor. Wanneer het namelijk gaat om draagkracht dan zijn alle rubber oprijplaten sowieso geschikt als motor oprijplaat. Deze oprijplaten zijn namelijk getest en geschikt bevonden voor zeer zware belasting. Enkel wanneer het gaat om aluminium dan kennen we een maximaal belastbaar gewicht, maar desgewenst kunnen we een aluminium motor oprijplaat op maat maken welke ook geschikt is voor zwaardere belasting.  

Oprijplaat fiets

Een fiets wil je graag binnen zetten. Maar dat moet dan wel mogelijk zijn. Zeker wanneer het om een zware elektrische fiets gaat kan een fiets oprijplaat er voor zorgen dat u uw fiets gemakkelijker kunt stallen.  

Doordat een fiets niet zo zwaar is, is in principe elke oprijplaat uit ons assortiment geschikt als fiets oprijplaat. Het is dus enkel een kwestie van kiezen van de juiste hoogte. Maar ook bij het bepalen van de juiste hoogte helpen wij u natuurlijk graag. 

Hoewel in de regel iedere fiets oprijplaat geschikt kan zijn kunt u er nog wel over nadenken of ook schuine zijden aan uw fiets oprijplaat wilt hebben. Deze maken het namelijk mogelijk dat u niet perse recht voor de fiets oprijplaat moet staan om naar binnen te kunnen rijden. 

Oprijplaten scooter

Bij een scooter kan het, net als bij een motor, soms erg lastig zijn om deze over een drempel te rollen. Het is in zo’n geval goed om na te denken over de aanschaf van een scooter oprijplaat. Scooter oprijplaten hebben wij in heel veel verschillende soorten en maten. En daar waar je bij een motor misschien nog op het gewicht moet letten is die bij scooter oprijplaten niet het geval. Onze oprijplaten, of het nu van rubber of van aluminium is, zijn allemaal getest en geschikt bevonden voor belasting met gewichten die hoger zijn dan van een scooter. 

Oprijplaten rolcontainer

Laden en lossen, met een rolcontainer de stoep op en af. Zwaar voor u, maar ook voor uw lading en rolcontainer. Met een rolcontainer oprijplaat wordt dit een stuk gemakkelijker. We hebben verschillende oprijplaten voor rolcontainers. Zo hebben we rolcontainer oprijplaten met een vaste hoogte, maar ook hebben we aluminium verstelbare rolcontainer oprijplaten en een universele rolcontainer oprijplaat van pvc. De oprijplaten met een vaste hoogte zijn van rubber. Deze oprijplaten worden veel toegepast in situaties waar de oprijplaat permanent kan blijven liggen. Is dit niet het geval? Dan gebruikt men vaak een aluminium rolcontainer oprijplaat of een pvc rolcontainer oprijplaat. Dus wilt u het werk verlichten en uw materieel beschermen tegen grote klappen door hoogteverschillen? Denk dan eens na over rolcontainer oprijplaten. Graag helpen wij u verder bij het maken van de juiste keuze. 

Oprijplaat opvouwbaar

Soms heb je een situatie waarbij een oprijplaat gewenst is, maar waar deze niet kan blijven liggen. Bijvoorbeeld omdat de deur anders niet dicht kan of omdat de deur direct aan de stoep van de gemeente ligt. Je wilt dan een oprijplaat die je gemakkelijk weg kunt nemen. Maar waar berg je een dergelijke oprijplaat op? Hiervoor hebben wij een opvouwbare oprijplaat. Het scharnier in het midden van deze oprijplaat maakt de oprijplaat opvouwbaar. Een ander voordeel hiervan is dat je de oprijplaat opvouwbaar ook aan twee kanten van de deur kunt gebruiken. Het handige geïntegreerde handvat zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat de opvouwbare oprijplaat gemakkelijk mee te nemen is. Zo bent u overal mobiel. 

Oprijplaat op maat laten maken

In ons assortiment hebben wij heel veel verschillende soorten oprijplaten. Maar toch kan het gebeuren dat u op zoek bent naar een oprijplaat welke geen standaard maat heeft. We kunnen dan een oprijplaat op maat maken. Een oprijplaat op maat aluminium kunnen we in elke gewenste hoogte, breedte en diepte maken. Ook kunnen we de oprijplaat op maat voorzien van een handvat of we kunnen er voor zorgen dat de oprijplaat op maat verstelbaar is in hoogte. Een rubber oprijplaat op maat kunnen we maken door meerdere drempelhulpen met elkaar te verbinden of door het maken van een compleet nieuwe mal. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.