Verkopen jullie ook balustradeverhogingen?

Vaak moet na het verhogen van een galerij ook de balustrade worden verhoogd. De hoogte van de balustrade moet namelijk wel veilig blijven voor alle gebruikers. Wat veilig wordt geacht is afhankelijk van de hoogte van de galerij en van het moment dat de woningen zijn gebouwd.

Als de galerij is verhoogd dan dient dus bijna in alle gevallen ook de balustrade te worden verhoogd. Dit kunnen wij doen met een plaatselijke verhoging die op de bestaande balustrade kan worden geplaatst. Dat scheelt weer in de kosten want niet de volledige balustrade hoeft te worden vervangen. Ook is het mogelijk om de verhoging en de montagemethode volledig aan te passen aan de situatie. Het is dus geen probleem als de bestaande oplossing rond, vierkant of welke andere vorm dan ook heeft. Onze balustradeverhoging past op vrijwel elke bestaande balustrade.

balustradeverhoging

De regelgeving:

Bestaande bouw

De hoogte van de balustrade moet bij bestaande bouw minimaal 90 cm zijn als de vloer minimaal 1,5 meter hoger ligt dan de vloer beneden. De balustrade is dan bovendien verplicht

Nieuwbouw

Voor nieuwbouw gelden strengere regels. Een balustrade dient minimaal 100 cm hoog te zijn als een vloer 1 meter of hoger ligt dan de beneden vloer. Als de vloer 13 meter of hoger is dan moet de balustrade minimaal 120 cm hoog zijn.

Een balustrade verhoog je dus om een veilige situatie te behouden en om te voldoen aan de richtlijnen.

Wij kijken altijd naar de nieuwste regels bij het aanbieden van een oplossing omdat dit de meest veilige oplossing is. Bent u benieuwd naar de oplossingen die wij u kunnen bieden? Neem dan contact op voor meer informatie. Wij maken graag een offerte op maat voor u. 

Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend, kijk voor de meeste actuele regels in het bouwbesluit.