Blijft een rubber drempelhulp op tapijt op zijn plaats liggen?

Op de vraag of een rubber drempelhulp op tapijt op zijn plaats blijft liggen is niet direct antwoord te geven. Of de drempelhulp op tapijt op zijn plaats blijft liggen is namelijk afhankelijk van meerdere factoren.

Het gewicht van drempelhulp

Het gewicht van een drempelhulp is mede afhankelijk van de hoogte van de drempelhulp en het materiaal van de drempelhulp. Voor onze rubber drempelhulpen geldt, hoe hoger de drempelhulp is hoe hoger het gewicht van de drempelhulp zal zijn. Tevens zijn de luxe rubber drempelhulpen, omdat deze massief zijn, zwaarder van gewicht dan de budgetdrempelhulpen. Een zware drempelhulp zal op tapijt blijven liggen. Een lichtere drempelhulp kan mogelijk verschuiven wanneer hij op tapijt ligt.

De hoogte en het materiaal van het tapijt

Tapijt is in vele variaties verkrijgbaar. Zo heb je hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Je heb tapijt gemaakt van een gladde vezel, maar ook tapijt van een ruwere of stuggere vezel. Om te weten of een drempelhulp op tapijt blijft liggen is het noodzakelijk om naar deze facturen te kijken.

Op kortpolig tapijt en dan het liefst met een stuggere vezel zal een zwaardere drempelhulp, zonder verdere montage, blijven liggen. De lichtere drempelhulpen moeten wel op de ondergrond worden vastgemaakt. Een drempelhulp met een hoog gewicht zal ook op hoogpolig tapijt blijven liggen, maar bij een gering gewicht loop je het risico dat de drempelhulp gaat schuiven. Montage van de drempelhulp op tapijt is dan noodzakelijk.

Montage van een drempelhulp op tapijt

Wanneer het nodig is om een drempelhulp op tapijt te bevestigen dan kunt u dit het beste doen door deze te verlijmen of te schroeven. Op een kortpolig tapijt is het mogelijk om gebruik te maken van een lijmlaag voor de bevestiging van een drempelhulp. Desgewenst kunnen wij deze vooraf aanbrengen. Een andere manier om de drempelhulp te monteren is om deze op de ondergrond vast te schroeven. Hiermee wordt voorkomen dat de drempelhulp gaat schuiven. Een ander voordeel van schroeven is dat het, wanneer u de drempelhulp eventueel later wilt verwijderen, geen lijmresten op de ondergrond veroorzaakt.