De drempelhulpen kunnen worden geleverd met dubbelzijde tape, maar hoe verwijder ik deze dubbelzijde tape weer na demontage?

Bij Roege drempelhulpen kunt u drempelhulpen kopen met dubbelzijdige tape. Deze drempelhulpen worden voor een bepaalde tijd gemonteerd en kunnen bij een verhuizing weer worden gedemonteerd. Het verwijderen van dubbelzijdige tape doet u als volgt: 

Een van de eenvoudigste manieren om dubbelzijdige tape te verwijderen, is door het gebruik van warmte. Gebruik een föhn of een warmtekanon om de tape zacht te maken en te laten smelten. Zorg ervoor dat u de föhn of het warmtekanon op een afstand van de vloer houdt om schade aan de vloer te voorkomen. Zodra de tape zacht is, kunt u het voorzichtig afpellen met een plamuurmes.

Een andere methode is het gebruik van een oplosmiddel. Er zijn verschillende soorten oplosmiddelen die effectief kunnen zijn bij het verwijderen van dubbelzijdige tape, zoals alcohol, azijn of een oplosmiddel. Breng het oplosmiddel aan op de tape en laat het een paar minuten inwerken. Vervolgens kunt u de tape voorzichtig afpellen met een plamuurmes.

Als de bovenstaande methoden niet werken, kunt u proberen om de tape te verwijderen met behulp van mechanische middelen. Gebruik een plamuurmes of een spatel om de tape van de vloer af te schrapen. Wees voorzichtig om de vloer niet te beschadigen en schraap alleen in de richting van de tape.

Een andere methode is het gebruik van een tapijtreiniger. Breng het tapijtreinigingsmiddel aan op de tape en laat het een paar minuten intrekken. Vervolgens kunt u de tape voorzichtig afpellen met een plamuurmes.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van dubbelzijdige tape van de grond een delicaat proces kan zijn en dat het tijd en geduld kan vergen om de tape volledig te verwijderen zonder de vloer te beschadigen.