De montage van een drempelhulp met dubbelzijdige tape

Een rubber drempelhulp kan permanent worden gemonteerd met dubbelzijdige tape. Deze dubbelzijdige tape staat ook bekend als trappentape en wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld pvc of tapijten op trappen te monteren. Deze tape is zo geschikt omdat hij bijna op alle ondergronden plakt. 

De ondergrond moet druk- en vormvast zijn. De ondergrond moet droog zijn tijdens montage maar ook droog blijven. Het gebruik van de dubbelzijdige tape in de badkamer is daarom niet geschikt. Voor montage dient de ondergrond glad en vlak te zijn. De drempelhulpen plakken goed op de dubbelzijdige tape. Gaat er toch iets mis dan ligt dit waarschijnlijk aan de vetlaag op de rubber drempelhulpen. Daarom adviseren wij om de drempelhulp van te voren vetvrij te maken en eventueel licht op te schuren. 

Stap 1: Maak de ondergrond vetvrij, schoon en droog

Stap 2: Maak de drempelhulp vetvrij en schuur de drempelhulp ligt op. Maak de drempelhulp daarna goed schoon en laat hem even opdrogen. 

Stap 3: Plak de dubbelzijdige tape op de ondergrond. 

Stap 4: Verwijder de bechermlaag van de tape. Als dit moeilijk gaat dan kun u met een stanleymes een klein sneetje maken in de bovenste laag. 

Stap 5: Plaats direct op de met tape beplakte ondergrond en druk goed aan.

Na ongeveer 10 minuten is de drempelhulp te berijden. 

De dubbelzijdige tape is beschikbaar in rollen van 50 meter met een breedte van 30 en 60 mm. Hoe groter het plakoppervlak hoe beter de hechting. Daarom adviseren wij altijd te kiezen voor de dubbelzijdige tape met een breedte van 60 mm. tenzij dit echt niet anders kan natuurlijk. 

Rechte drempelhulpen

De rechte drempelhulpen, welke vaak binnenshuis worden gebruikt, worden met of zonder dubbelzijdige tape geleverd. 

Belangrijk:

Voordat u de tape gaat gebruiken is het goed om het onderstaande door te lezen. 

Verwerkingscondities:

  • Minimale temperatuur van de ondergrond ruimte: 15 °C
  • Lage temperaturen en hoge luchtvochtigheden vertragen het afbinden van de lijm en verminderen de kleefkracht.