De schuurdeur heeft een hoge drempel, wat is hiervoor de oplossing?

Een hoge drempel kan een hindernis vormen voor mensen met beperkte mobiliteit, zoals ouderen, mensen met een handicap of ouders met kinderwagens. Het kan ook gevaarlijk zijn voor mensen die struikelen of vallen. Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem.

Optie 1, de drempel verlagen

Een optie is om de drempel te verlagen. Dit kan worden gedaan door het verwijderen van de bestaande drempel en het vervangen ervan door een lagere drempel. Vaak is dit niet mogelijk. De drempel van de schuur is vaak onderdeel van de constructie van de schuur. Bij verwijdering wordt de gehele constructie slechter. Ook onstaat er door het verwijderen van de drempel een gat onder de deur. Als dan ook de deur moet worden vervangen wordt het heel duur. 

Optie 2: een drempelhulp plaatsen

Er kan een hellingbaan worden aangebracht die geleidelijk afloopt naar de deur. Dit is vooral handig voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of een scootmobiel. Of voor mensen die hun fiets of elektrische fiets, motor of scooter in de schuur willen plaatsen. 

Welke drempelhulp hiervoor het beste is, is afhankelijk van het gebruik en de hoogte maar het is ook belangrijk om te weten of de drempelhulp mag blijven liggen als de deur wordt gesloten. 

Als een wegneembare oplossing vereist is. 

Wegneembare drempelhulpen zijn drempelhulpen die weggehaald kunnen worden als de deur wordt gesloten. Deze zijn niet zo zwaar en hebben een handvatuitsparing waardoor de drempelhulp makkelijk opgepakt kan worden. 

Geschikt voor het het wegzetten van een fiets, scooter of motor. 

Deze voertuigen hebben 2 wielen en de oplossing hoeft dan ook niet te breed te zijn. Daarvoor hebben wij 2 varianten beschikbaar met een breedte van 60 cm en in een hoogte van 10 of 15 cm. 

Schuurdrempel 10 cm 

Schuurdrempel 15 cm 

Geschikt voor alle toepassingen

Daarnaast hebben wij nog een breed assortiment aan rubber drempelhulpen die geschikt zijn voor alle toepassingen. U kunt er met een rollator maar ook met de motor overheen en ze zijn breed genoeg.