Hoe duurzaam zijn de producten van Roege Drempelhulpen?

Roege Drempelhulpen vindt duurzaamheid heel erg belangrijk en doet daarom haar uiterste beste om de drempelhulpen te vervaardigen uit duurzame materialen. Daarom worden de drempelhulpen voornamelijk geproduceerd uit gerecycled rubber. Dit is duurzamer dan gewoon rubber maar wordt in China geproduceerd en heeft daarmee toch een behoorlijke impact op het milieu. Roege Drempelhulpen is daarom op zoek naar productielocaties dichter bij huis, in Europa.

Onze rubber drempelhulpen hebben als voordeel dat ze heel lang goed blijven. Dit is één van de belangrijkste eigenschappen van rubber. Ze hoeven nooit vervangen te worden. Ook dit is enorm duurzaam omdat dit natuurlijk veel beter is dan producten elke keer weer vervangen. Het vervangen een drempelhulp zou namelijk een verdubbeling van de impact op de wereld betekenen.

Depot

Ook heeft Roege Drempelhulpen voor meerdere gemeenten een depot. Dit zorgt er voor dat de producten die we eerder hebben geplaatst weer opnieuw voor andere cliënten kunnen worden gebruikt.

Terugkopen drempelhulpen

Roege drempelhulpen koopt graag de drempelhulpen die u bij ons heeft gekocht weer terug. Wij zorgen voor hergebruik of het verantwoord afvoeren van de producten. Soms kan een product namelijk niet worden hergebruikt omdat de drempelhulp precies op maat is gesneden. Wij betalen de verzendkosten en betalen u een vergoeding als de producten hergebruikt kunnen worden.

Tweedehands drempelhulpen

Deze teruggekochte drempelhulpen of drempelhulpen die met een klein foutje uit de productie zijn gekomen verkopen wij in de categorie ‘tweedehands drempelhulpen’ Deze drempelhulpen zijn heel goed her te gebruiken en kunnen ook bij een tweede of derde gebruiker nog jaren mee. Heeft u dus zelf een tweedehands product bij ons gekocht maar is deze door bijvoorbeeld een verhuizing na een aantal jaar niet meer nodig? Neem dan vooral weer contact met ons op, wij nemen de drempelhulp graag weer van u over.

Zo zorgen we samen voor iets minder verspilling in de wereld.