Hoe maak ik een drempelhulp schoon?

Onderhoud

Een drempelhulp heeft in de regel geen onderhoud nodig. Echter omdat een drempelhulp een gebruiksproduct is, en wordt blootgesteld aan de elementen, kan hij vuil worden. In dat geval kunt u de drempelhulp schoonmaken.

Groene aanslag

Het is mogelijk dat er op de rubber drempelhulpen een groene aanslag ontstaat. Dit heeft niet zo veel met de drempelhulp te maken. Groene aanslag ontstaat door zand, aarde, pollen, etc dat wordt meegenomen door de wind maar ook door je schoenen of door dieren. Door vocht ontstaan er uiteindelijk bacteriën, gisten en algen. Hoe langer ze zich kunnen ontwikkelen, hoe dikker, en vooral hoe gladder de laag wordt. Op het internet worden vele wondermiddelen aangeboden voor het verwijderen van de groene aanslag. Wij kunnen niet garanderen dat al deze middelen goed zijn voor de drempelhulpen, ze worden namelijk niet getest op rubber. Daarom raden wij het aan de groene aanslag te verwijderen met groene zeep of schoonmaakazijn. Doe dit wel op tijd want de groene aanslag zal uiteindelijk een gladde laag worden.

Schoonmaken van een drempelhulp

Het schoonmaken van een drempelhulp is heel eenvoudig. Met een bezem, handveger of stofzuiger verwijdert u eenvoudig losliggend vuil als stof en zand. Vuil dat vast zit op de drempelhulp kunt u met een vochtige doek of met een sopje verwijderen.

Reinigingsmiddel

U heeft voor het schoonmaken van uw drempelhulp geen speciaal reinigingsmiddel nodig. Wilt u wel iets gebruiken dan kunt u groene zeep, allesreiniger of schoonmaakazijn gebruiken. Met al deze middelen kunt u de drempelhulp goed schoonmaken en houden.

Aluminium drempelhulpen kopen

Gebruik bij het schoonmaken van de aluminium drempelhulpen zo weinig mogelijk schoonmaakmiddelen en zorg dat de drempelhulpen helemaal droog zijn voordat ze opnieuw gebruikt worden. Gebruik geen schuurproducten, dit veroorzaakt krassen op het aluminium. Gebruik daarom ook een zachte doek. U kunt voor het schoonmaken van aluminium het beste schoonmaakazijn, ketchup, zout of citroensap gebruiken.