Hoe meet ik een drempel in? En welke hulpmiddelen zijn hiervoor beschikbaar?

Een drempel inmeten lijkt heel eenvoudig maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van de deur bij het opmeten, of wat te doen als een drempel meerdere drempeltjes heeft? Kijk ook goed naar de ruimte, waar komt de drempelhulp te liggen. Is er genoeg ruimte? Kunnen andere deuren nog open als er een drempelhulp komt te liggen. Zijn er andere obstakels die er voor kunnen zorgen dat de ruimte voor een drempelhulp beperkt is. 

Daarom hebben we meerdere hulpmiddelen ontworpen. Eén daarvan is de inmeetinstructie. In dit formulier worden al deze vragen gesteld zodat we alle informatie hebben om u een goed advies te geven. Dit pdf formulier kunt u ingevuld naar ons toe sturen. Met dit formulier tezamen met de door u gemaakte foto's maken wij een advies op maat.

Twijfelt u over hoe u dit formulier moet invullen? Dan hebben we voor u een filmpje gemaakt waarin precies wordt uitgelegd hoe dit formulier moet worden ingevuld. Kijk hieronder naar het filmpje en download hier de inmeetinstructie.

 

 

Het ingevulde formulier kunt u naar ons opsturen via de mail. Heeft u een uitgeprinte versie van het formulier? Maak hier dan een foto van met uw mobiele telefoon en stuur deze foto naar ons toe. Dit kan eenvoudig via whatsapp (telefoonnummer: 0592-344716) Wij nemen binnen een aantal uur (tijdens kantooruren) contact met u op. Misschien hebben we nog vragen maar in de meeste gevallen kunnen we u direct adviseren op basis van de door u gegeven informatie.

Heeft u de filmpjes gekeken maar is het u toch nog niet helemaal duidelijk. Wij helpen u ook graag telefonisch of via videobellen bij het juist opmeten van een drempel. Soms lijkt een situatie heel complex maar vaak kunnen we u toch een eenvoudige oplossing bieden.