Hoe monteer je een kabelbrug aan elkaar?

Het monteren van kabelbruggen is een relatief eenvoudig proces, dankzij de aanwezigheid van koppelstukken aan beide zijden van de brug. Deze koppelstukken zijn ontworpen om de verschillende stukken van de kabelbrug aan elkaar te bevestigen. Hier volgt een beknopte handleiding over hoe je een kabelbrug aan elkaar monteert:

 

Stap 1: Voorbereiding en kabelbruggen kopen

Bepaal de exacte breedte van de benodigde kabelbrug en bestel de daarvoor benodigde onderdelen.

Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en vlak is, aangezien kabelbruggen niet aan de grond hoeven te worden bevestigd.

 

Stap 2: Plaats de kabelbrugstukken

Plaats de kabelbrugstukken op de gewenste locatie, waarbij je ervoor zorgt dat de kabelbruggen aan de uiteinden aan elkaar zijn gekoppeld.

 

Stap 3: Zorg voor stabiliteit

Omdat kabelbruggen niet aan de grond hoeven te worden bevestigd, vertrouwen ze op hun eigen gewicht en de wrijving van het rubberen oppervlak om op hun plek te blijven. Zorg ervoor dat de kabelbrug enigszins stabiel ligt voordat je er kabels in legt.

 

Stap 5: Plaats de kabels

Leg de kabels die je wilt beschermen in de gleuven van de kabelbrug. Zorg ervoor dat de kabels gelijkmatig verdeeld zijn en goed vastzitten.

 

Stap 6: sluit de plastic deksel

Zorg er bij het sluiten voor dat er geen kabels uitsteken en dat de deksel volledig sluit. Als de deksel leunt op een kabel dan zal dit bij gebruik van de kabelbrug, de kabel beschadigen.

 

Stap 7: Controle

Loop over de gemonteerde kabelbrug en controleer of deze stevig op zijn plek ligt en de kabels goed beschermt.

 

Kabelbruggen zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt in diverse situaties, zoals evenementen, bouwplaatsen en industrieën waar kabels moeten worden beschermd. Het gebruik van koppelstukken maakt het monteren en demonteren van kabelbruggen snel en gemakkelijk, waardoor ze een handige oplossing zijn voor het beheren van kabels op locaties waar mobiliteit en flexibilite