Hoe monteer je een kabelbrug op de grond?

Kabelbruggen worden gebruikt in verschillende situaties, zoals evenementen en bouwterreinen en deze situaties hebben vaak een tijdelijk karakter. Om deze reden worden kabelbruggen meestal niet op de grond gemonteerd. De hele constructie van (aan elkaar gekoppelde) kabelbeschermers en de kabels die er doorheen lopen, is al zo stabiel dat een bevestiging ook niet perse nodig is. Echter in sommige situaties en op sommige plekken is een kabelbrug monteren op de grond een essentiële stap om elektrische kabels en andere bekabeling te beschermen tegen schade door voetverkeer, voertuigen en andere mogelijke gevaren. Bijvoorbeeld in de openbare ruimte met onvoldoende toezicht of controle. Daarnaast kan het altijd een persoonlijke keuze en voorkeur zijn, om kabelgoten wel te bevestigen op de ondergrond. Als u ze gebruikt als kabelbruggen magazijn dan is montage wel aan te raden. 

Kies in elk geval een geschikte kabelbeschermer op basis van de grootte en het type kabels die u wilt beschermen en kies de bijbehorende bevestigingsmiddelen. De grotere kabelbruggen van Roege Drempelhulpen, zijn redelijk zwaar waardoor ze prima blijven liggen zonder ze op de grond te bevestigen, maar in ons assortiment vindt u ook kabelbruggen waar al gaten in zijn aangebracht zodat ze met dikke schroeven aan een ondergrond bevestigd kunnen worden. Deze schroeven kunt u natuurlijk ook bij ons aanschaffen. Informeer naar de mogelijkheden hiervoor.

Kabelbrug kopen en Plaatsing bepalen

Bepaal de ideale plaats voor de kabelbrug. Zorg ervoor dat deze op een strategische locatie wordt geplaatst om kabels te beschermen en dat deze locatie tegelijkertijd toegankelijk blijft voor eventuele onderhoudswerkzaamheden. Gebruik een meetlint om de juiste afstanden te meten en markeer de locaties waar u de gaten wilt boren en zorg ervoor dat de markeringen overeenkomen met de montagegaten van de kabelbeschermer. Zorg ervoor dat de gaten diep genoeg zijn om de bevestigingsmiddelen stevig vast te houden. Plaats de kabelbeschermer over de kabels op de grond, zodat deze volledig wordt bedekt. Bevestig de kabelbeschermer stevig op de grond door de bevestigingsmiddelen door de montagegaten te plaatsen en vast te schroeven. Controleer of de kabelbeschermer stevig is bevestigd en geen beweging vertoont. Test ook of de kabels gemakkelijk door de kanalen van de beschermer kunnen lopen. Door deze stappen te volgen en de juiste benodigdheden te gebruiken, kun je een kabelbeschermer effectief op de grond monteren en zo de veiligheid van de bekabeling waarborgen.