Hoe verkoop je een drempelhulp in de winkel?

Verkoop in de winkel

Als een klant een scootmobiel, rolstoel of rollator aankoopt dan is een drempelhulp bijna altijd nodig. Vaak denken klanten hier niet aan. Pas bij het stallen van de scootmobiel in de schuur blijkt dat hij er helemaal niet in past. Dus de vraag stellen in de winkel is een kwestie van goede service verlenen. Vaak weet een klant niet hoe hoog de drempel is. Soms zegt een klant 'een centimeter of 5'. De ervaring leert dat dit net zo goed 2 als 15 cm kan betekenen. Het is dus verstandig om het te laten nameten. Sommige winkeliers gaan zelf ook langs bij klanten om op te meten. Soms is dat mogelijk, als het niet mogelijk is dan kunt u het door de klant zelf laten nameten. Instructies voor het nameten vindt u hier.

Als u er samen met de klant niet uitkomt dan kunnen wij altijd hulp bieden. Op basis van de foto’s en maten komen wij er vast samen uit.

Verkoop in de winkel/ webshop/ telefonische vragen

Als een klant belt met vragen over de drempelhulpen is het goed om te weten wat de verschillen zijn tussen de soorten drempelhulpen die wij kunnen leveren. Meer informatie over de drempelhulpen en de verschillen tussen de verschillende soorten vindt u hier. Alle informatie over de drempelhulpen vindt u in de categorie drempelhulpen

Klanten stellen vaak vragen over de mogelijkheden qua breedte, lengte, hoogte en de combinaties daarvan. Het is daarom belangrijk om te weten wat we standaard in het assortiment hebben maar ook goed om te weten welke drempelhulpen op maat kan worden gemaakt en wat er precies aan een drempelhulp kan worden aangepast. Zo is het goed om te weten dat de diepte van een drempelhulp niet kan worden aangepast. De lengte is daarentegen weer vrij eenvoudig aan te passen, in sommige gevallen zelfs door de klant zelf. In de categorie Kenniscentrum Maatwerk’ vindt u meer informatie over maatwerk.