Hoe weet ik of een drempelhulp geschikt is voor binnen of buiten?

U kunt al onze drempelhulpen voor zowel binnen als buiten gebruiken. Houd wel rekening met het onderstaande;

Rechte drempelhulpen buiten gebruiken

Sommige van onze drempelhulpen zijn iets kwetsbaarder en daarom ga je op een gegeven moment gebruikssporen zien als deze buiten gebruikt worden. Het gaat dan om de drempelhulpen die u vindt onder ‘rubber drempelhulpen recht’. Deze blijven binnen jaren mooi, buiten echter iets minder lang. Hoe lang precies hangt natuurlijk af van de omstandigheden. Het is overigens niet zo dat de kwaliteit afneemt als ze buiten worden neergelegd.

Drempelhulpen met schuine zijvlakken (comfort Line drempelhulpen en Budget drempelhulpen) binnen gebruiken

De drempelhulpen met schuine zijvlakken zijn uitstekend geschikt voor binnen, maar ze hebben in het begin wel een sterke rubbergeur die enkele weken blijft hangen. Hoe storend dit is, is erg afhankelijk van hoe lang geleden de drempelhulp is geproduceerd. Maar het is ook persoonlijk, hoe mensen geur waarnemen is per persoon verschillend.

Maar als u de geur storend vindt, dan is er goed nieuws. De geur verdwijnt uiteindelijk. Hoe lang dit precies duurt is afhankelijk van de plek waar de drempelhulp ligt. In een warme ruimte ruikt de drempelhulp sterker maar is de geur er ook sneller uit. Een goed geventileerde ruimte kan dit proces ook versnellen.

Zelf het proces versnellen kan op de volgende manier;

  1. Schoonmaken met schoonmaakazijn of groene zeep
  2. In de zon leggen

Het schoonmaakazijn en de groene zeep neutraliseert de geur die uit de drempel komt. Het versnelt het proces dus niet, maar de rubbergeur ruikt u tijdelijk niet. Door de drempelhulp in de zon te leggen droogt de drempelhulp een beetje uit. Dit is niet schadelijk voor de drempelhulp maar tijdens dit proces verdwijnt de geur. In het begin, nadat u de drempelhulp in de zon heeft gelegd, kunt u merken dat de drempelhulp vetter wordt. Dit kunt u er afwassen met schoonmaakazijn of groene zeep.

Maar ook zonder de drempelhulp schoon te maken of in de zon te leggen verdwijnt de geur binnen enige tijd.