Hoe zorg je voor zo weinig mogelijk retouren?

Allereerst het goede nieuws. Drempelhulpen worden niet vaak geretourneerd. Een drempelhulp is geen impulsaankoop. Mensen denken goed na over de aankoop van een drempelhulp en bedenken zich dus niet na de aankoop. Als een drempelhulp wordt geretourneerd, is dit 95% van de gevallen mis gegaan bij het opmeten van de drempel en het begrip van maten. 

cm en mm

We hebben veel kleine maten, drempelhulpen zijn beschikbaar vanaf 4 mm. Klanten halen vaak milimeters en centimeters door elkaar. Dus een klant kan een 4 mm drempelhulp bestellen omdat hij of zij een drempelhulp van 4 cm nodig heeft. Daarom schrijven wij op de particuliere site alle maten in centimeters. Dat maakt een drempelhulp van 4 mm, 0,4 cm hoog. De volledige maat van de drempelhulp is dan 0,4 x 4 x 90 cm. Ook dit kan klanten in verwarring brengen. Er staat namelijk nog de maat van 4 cm bij. Klanten denken dan dat deze drempelhulp een oploop heeft van 0,4 naar 4 cm. Daarom is de beste omschrijving: 0,4 x 90 cm. Ergens in de omschrijving benoemen dat de diepte 4 cm is wel verstandig. Klanten hebben namelijk wel vaak vragen over de hellingshoek. Het is verstandig deze manier van beschrijven over te nemen voor alle drempelhulpen tot 2 cm

Afbeeldingen

Veel afbeeldingen plaatsen is altijd goed. Wij hebben ook afbeeldingen waar de maten op staan. Ook dit is een goede manier om te tonen wat de maat is. 

De deur kan niet meer dicht

'De deur kan niet meer dicht'. Dit is een veelvoorkomende reden voor het terugsturen van een drempelhulp. Vaak meten klanten de drempel namelijk op met de deur dicht. Bij elk advies, telefoongesprek over de drempelhulpen is het dus altijd verstandig om te vermelden de drempel op te meten met de deur dicht. 

Kortom, met een paar kleine aanpassingen op de site en het geven van goede adviezen is het voorkomen van retouren heel eenvoudig.