Hoe zwaar is een kabelbeschermer? Zijn ze gemakkelijk op te bergen?

Hoe zwaar de kabelbeschermer is, is nogal afhankelijk van de soort kabelbrug en ook van het aantal kabels dat er in kan. Hoe groter, hoe zwaarder is het logischerwijs. Een kabelbrug wordt vaak tijdelijk gebruikt op een bouwplaats of evenemententerrein. Op zo’n plek is het handig dat de kabelbrug gemakkelijk weer te verplaatsen is. Echter, een kabelbrug moet ook goed blijven liggen. Bij voorkeur zonder montage en moet ook de belasting aan kunnen van een auto of vrachtwagen. Daarom is het gewicht ook afhankelijk van de toepassing.

De 3 soorten in ons assortiment:

Kabelbrug voor elektrische auto

Hiervoor hebben wij 1 ons assortiment en deze weegt 1,2 kilo. Deze kabelbrug is dus eenvoudig op te tillen en op te bergen.

Kabelbrug voor zware belasting

805001- Van deze soort hebben wij 5 in ons assortiment. De juiste kabelbrug kiest u door te bepalen hoeveel kabelgoten er nodig zijn, wat de diameter van de kabels is en wat de maximale belasting moet zijn.

805120 – 2 kanalen kabelbrug – maximale belasting 12 ton – gewicht: 7,5 kilo

805121 – 2 kanalen kabelbrug – maximale belasting 18 ton – gewicht: 28, 5 kilo

805130 – 3 kanalen kabelbrug – maximale belasting 12 ton – gewicht: 8,5 kilo

805131 – 3 kanalen kabelbrug – maximale belasting 40 ton – gewicht: 25 kilo

805150 – 5 kanalen kabelbrug – maximale belasting 10 ton – gewicht: 16 kilo

Of deze eenvoudig op te bergen zijn is dus afhankelijk van de gekozen kabelbrug. De Kabelbruggen onder de 10 kilo zijn eenvoudig op te bergen. De overige zijn iets zwaarder.

Drempelhulp voor kabelbrug

Dit is geen kabelbrug maar een drempelhulp die tegen de kabelbrug aan gelegd kan worden zodat de kabelbrug ook overreden kan worden door mensen met rolstoel of scootmobiel. Deze drempelhulp weegt 10 kilo. Deze zijn dus eenvoudig op te tillen en te verplaatsen.