Hoe zwaar zijn de opvouwbare aluminium drempelhulpen?

 

Opvouwbare aluminium oprijplaten variëren in gewicht, afhankelijk van hun afmetingen, namelijk de lengte en breedte. Deze variatie zorgt ervoor dat je altijd een model kunt vinden dat perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften en situatie. Het gewicht van deze drempelhulpen ligt tussen de 5,5 en 19,5 kilo, afhankelijk van de gekozen maat.

De breedte van de opklapbare aluminium drempelhulp kan 72 of 85 cm zijn. De lengte varieert van 60 cm tot 210 cm. Deze afmetingen bepalen niet alleen de functionaliteit, maar ook het gewicht van de drempelhulp. Voor kleinere drempels, zoals die van 72 cm breed en 60 cm diep, is het gewicht slechts 5,5 kilo. Dit lichte gewicht maakt het zeer gemakkelijk om deze drempelhulp te dragen, te plaatsen en weer op te bergen wanneer deze niet in gebruik is. Het is ideaal voor situaties waar mobiliteit en flexibiliteit in gebruik een vereiste zijn.

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich de grotere oprijdrempel van 85 cm breed en 210 cm lang. Deze weegt 19,5 kilo. Hoewel deze zwaarder is, biedt hij de nodige stabiliteit en stevigheid om grotere hoogteverschillen te overbruggen en is hij geschikt voor gebruik met zwaardere mobiliteitshulpmiddelen zoals elektrische rolstoelen en scooters. De robuustheid en het bredere oppervlak zorgen voor extra veiligheid en gebruiksgemak.

Deze variatie in afmeting en gewicht betekent dat er voor elke situatie een geschikte oprijdrempel beschikbaar is. De lichtere modellen zijn perfect als tijdelijke of mobiele oplossing, terwijl de zwaardere en bredere modellen een meer permanente en stabiele oplossing bieden voor grotere hoogteverschillen. Ongeacht de gekozen maat, blijft het opvouwbare ontwerp een groot voordeel, waardoor opslag en transport eenvoudig blijven. Inklappen en wegwezen!

Kortom, bij de keuze voor een opvouwbare aluminium drempelhulp kun je rekening houden met zowel de benodigde breedte en lengte als het gewicht. Of je nu een lichte, draagbare oplossing nodig hebt of een grotere, stevigere aluminium oprijplaat voor grotere hoogteverschillen, er is altijd een model dat aan jouw eisen voldoet, variërend van 5,5 kilo voor de kleinste tot 19,5 kilo voor de grootste variant.