Ik ben op zoek naar een drempel van 4 cm hoog, kies ik de budget drempelhulp of de comfort Line?

Als u een drempelhulp met een hoogte van 4 cm zoekt dan kunt u kiezen uit een Budget drempelhulp met een hoogte van 3,8 cm en een Comfort Line drempelhulp met een hoogte van 4 cm.

Omdat een budget drempelhulp een stuk goedkoper is dan de comfort line drempelhulp zal u gelijk geneigd zijn om deze drempelhulp te kopen. Dat is in de meeste gevallen ook de juiste keuze. Maar welke vragen moet u zichzelf stellen om de juiste keuze te maken?

Welke breedte heeft u nodig?

De comfort line drempelhulp heeft een breedte van 90 cm en is dus heel erg geschikt als u niet meer ruimte heeft dan dat. De budget drempelhulp van 3,8 cm is 110 cm breed en is dus geschikt voor brede deuren. Heeft u niet genoeg ruimte dan kunnen wij de budget drempelhulp, net als de comfort line drempelhulp eenvoudig voor u op maat zagen.

Is het nodig dat de drempelhulp afloopt tot minder dan 3 mm?

Een comfort line drempelhulp loopt af tot zo goed als 0 mm. Deze zijn daardoor heel geschikt voor binnen gebruik als iemand bijvoorbeeld schuifelt of als u er overheen moet met een trippelstoel of infuuskar. Dit zijn beide hulpmiddelen met kleine wielen die met de kleinste drempel al veel moeite hebben. Dan ka een comfort line drempelhulp echt handig zijn. Als u er overheen gaat met een electrische rolstoel of scootmobiel dan is een budget drempelhulp weer heel erg geschikt. Deze hebben namelijk grotere wielen en aandrijving waardoor u het voorste randje van de budgetdrempelhulp (dit is ongeveer 7 mm) zonder problemen kunt nemen.

Twijfelt u nog over de juiste drempelhulp? Neem dan contact met ons op wij helpen u graag verder. Over het algemeen geldt; meestal voldoet de budget drempelhulp uitstekend maar de comfort line is ook wel de alleskunner onder de drempelhulpen. Deze voldoet altijd.