Ik ben op zoek naar een drempelhulp voor een driewielfiets. Hebben jullie die?

Gewicht van een driewielfiets

Wanneer het gaat om het gewicht van een driewielfiets dan kunnen we zeggen dat al onze drempelhulpen geschikt zijn voor een driewielfiets. Het gewicht van een driewieler is niet zo hoog dat onze drempelhulpen dit niet aan zouden kunnen.

Afmetingen van een driewieler

Wat wel van belang is bij het bepalen van de juiste drempelhulp voor uw driewieler is de breedte van de driewielfiets. Wanneer we het hebben over de driewielfietsen van Van Raam dan zien we dat de meeste fietsen maximaal 75 cm breed zijn. Een drempelhulp moet dus breder zijn dan 75 cm. Enkel onze aluminium drempelhulpen in een breedte van 72 cm zullen in een dergelijk geval dus ongeschikt zijn. De budget drempelhulp, luxe drempelhulp en drempelhulp met rechte zijden zijn wel geschikt, evenals de aluminium drempelhulp met een breedte van 87 cm. 

Grootte van de wielen van een driewieler

Zoals u weet lopen de meeste van onze drempelhulpen af tot 0 mm. Drempelhulpen met een afloop tot bijna 0 mm zijn geschikt voor ieder type wielen, dus ook voor een driewieler. Onze budget drempelhulpen lopen niet helemaal af tot 0 mm. Dit maakt dat er, afhankelijk van de hoogte, nog een kleine rand overblijft. Voor grote wielen, zoals bij een driewieler het geval is, is dit geen enkel probleem. Wanneer u de drempelhulp enkel gebruikt voor het binnenzetten van een hulpmiddel met grotere wielen, zoals uw driewielfiets, dan is de budgetdrempelhulp de meest voordelige oplossing.

Permanente drempelhulp of tijdelijke drempelhulp voor driewielfiets

Wanneer u de mogelijkheid heeft om uw drempelhulp permanent te laten liggen dan zijn in principe alle genoemde drempelhulpen geschikt voor een driewielfiets. Mag de drempelhulp niet altijd blijven liggen en moet hij dus wegneembaar zijn dan is het goed om na te denken over het gewicht van de drempelhulp. Rubber drempelhulpen met een hoogte van meerdere centimeters zijn over het algemeen best zwaar. Het is dus niet verstandig om voor deze drempelhulpen te kiezen wanneer de drempelhulp niet permanent mag blijven liggen. Als de drempelhulp een tijdelijke oplossing is of wegneembaar moet zijn dan kunt u het beste kiezen voor een aluminium drempelhulp. Desgewenst kunnen we deze zelfs in iedere gewenste afmeting maken.