Ik heb weinig ruimte en een rollator, kan ik dan toch een budget drempelhulp kopen?

Ja, dat kan uiteraard. Een budget drempelhulp is een drempelhulp die het best geschikt is voor voertuigen met grotere wielen zoals een scootmobiel of rolstoel, maar ook een kruiwagen of vrachtwagen. Een rollator heeft meestal wat kleinere wielen en daarvoor is het dus iets minder geschikt. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een infuuskar of trippelstoel. Voor de laatste 2 zouden wij een budget drempelhulp echt niet adviseren. Voor een rollator is het iets anders. Rollators zijn er in veel verschillende soorten en tegenwoordig ook steeds meer in versies met grotere wielen. Deze grotere wielen kunnen zonder problemen over een budget drempelhulp heen. Ook is het belangrijk om mee te nemen hoe u zelf (of degene waarvoor u de budget drempelhulp koopt) de rollator gebruikt. Sommige gebruikers zijn niet meer in staat om de rollator op te tillen om het kleine drempeltje aan de voorkant van de drempelhulp te nemen. Als u dit wel kan dan is de budget drempelhulp geen probleem en dan kunt u zeker een budget drempelhulp kopen. Waarschijnlijk zouden wij dan nog steeds een comfort line drempelhulp adviseren maar als er daarvoor niet voldoende ruimte is dan is de budget drempelhulp in ieder geval een enorme verbetering van de situatie.

Dus wilt u een rollator drempelhulp kopen, maar is er geen ruimte voor een comfort line drempelhulp dan is het zeker mogelijk, dat een budget drempelhulp voor het hoogteverschil bij u thuis geschikt is.

Daarnaast is de budget drempelhulp natuurlijk een voordelige oplossing, zeker als het om de grotere maten gaat, waardoor het ook zonde kan zijn om meer geld uit te geven aan een comfort line drempelhulp. Echter, het kan ook gebeuren dat de situatie achteruit gaat en dat later alsnog een comfort line drempelhulp nodig is. In dat geval kunt u dus het beste een comfort line drempelhulp kopen.