In welke maten is de verkeersdrempel te bestellen?

De verkeersdrempels zijn te bestellen in 2 hoogtematen en eindeloos veel lengtematen. 

Modulaire verkeersdrempels

De verkeersdrempels zijn modulair en dus aan elkaar te koppelen waardoor de gewenste breedtemaat altijd bereikt kan worden. De verkeersdrempels bestaan uit tussenstukken met een breedte van 50 centimeter en eindstukken met een breedte 25 cm. 

De diepte is standaard 40 cm. 

De verkeersdrempels hebben een hoogte van 5 of 7,5 cm. Een verkeersdrempel met een hoogte van 5 cm is vrij makkelijk overrijdbaar en vertraagt de snelheid dus vooral door de kleur en signalering. De verkeersdrempel met een hoogte van 7,5 centimeter is een stuk steiler, de diepte is namelijk gelijk aan de variant met een hoogte van 5 centimeter. Dit maakt het echt een obstakel voor de weggebruiker en de weggebruiker zal de snelheid dus tot een minimum moeten verlagen. 

De keuze voor de juiste verkeersdrempel is afhankelijk van de toepassing

Wilt u de weggebruiker er alert op maken dat de snelheid vertraagd moet worden, bijvoorbeeld omdat de weggebruiker een parkeerterrein betreedt? Dan is een verkeersdrempel met een hoogte van 5,0 cm geschikt. Als het een situatie betreft waar veel kinderen spelen of een anderszins onveilige situatie waar veel en veel te hard wordt gereden, dan is een verkeersdrempel met een hoogte van 7,5 cm aan te raden. De adviessnelheid is voor deze drempels minder dan 10 km per uur. De gebruiker moet dus bijna stilstaan voordat de verkeersdrempel kan worden genomen. Afhankelijk van de grootte van het terrein is het dan ook aan te raden om de verkeersdrempel om de 20 tot 40 meter te herhalen. Het is dan niet mogelijk om de snelheid tussentijds weer te verhogen. Dit kan uiteraard ook met de verkeersdrempel met een hoogte van 5 cm.

De verkeersdrempel met een hoogte van 7,5 cm vindt u hier

De verkeersdrempel met een hoogte van 5,0 cm vindt u hier