Is de verkeersdrempel goed zichtbaar in het donker?

Verkeersdrempels zijn ontworpen om de snelheid van het verkeer te verminderen en de veiligheid van weggebruikers te vergroten. In het donker kunnen echter verschillende factoren de zichtbaarheid van verkeersdrempels beïnvloeden. Hieronder zal ik enkele van deze factoren bespreken en hoe deze van invloed kunnen zijn op de zichtbaarheid van verkeersdrempels in het donker.

Een eerste factor die van invloed kan zijn op de zichtbaarheid van verkeersdrempels in het donker is de kleur en het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Verkeersdrempels kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals beton, asfalt of kunststof, en kunnen in verschillende kleuren worden geverfd. Verkeersdrempels die zijn gemaakt van lichtgekleurd materiaal, of die zijn voorzien van reflecterende markeringen, kunnen beter zichtbaar zijn in het donker dan drempels die donkerder van kleur zijn of niet reflecterend zijn. De verkeersdrempels van Roege Drempelhulpen zijn gemaakt van rubber met een geel/ zwarte schakering waardoor ze goed zichtbaar zijn.

Een tweede factor die van invloed kan zijn op de zichtbaarheid van verkeersdrempels in het donker is de positie van de drempel ten opzichte van de lichten van voertuigen. Als de drempel in het donker wordt verlicht door de koplampen van een auto, kan dit de zichtbaarheid van de drempel vergroten. Dit kan echter ook afhankelijk zijn van de hoogte en de vorm van de drempel.

Een derde factor is de verlichting in de omgeving van de verkeersdrempels, die een belangrijke rol kan spelen. Als de verlichting op de weg of op nabijgelegen gebouwen niet voldoende is, kunnen verkeersdrempels in het donker moeilijk zichtbaar zijn. In sommige gevallen kunt u ervoor kiezen om extra verlichting rond verkeersdrempels te plaatsen om de zichtbaarheid te vergroten.

Al met al kunnen verkeersdrempels van Roege Drempelhulpen in het donker goed zichtbaar zijn. Maar twijfelt u aan de zichtbaarheid van de verkeersdrempel? Wij overleggen graag met u. Een verkeersdrempel kopen doet u via onze webshop of door contact met ons op te nemen.

Reflecterende verkeersdrempelZwarte verkeersdrempel met reflectorenVerkeersdrempels eindstukken Zwart Geel