Is een kabeldrempel hetzelfde als een kabelbrug?

Voor het georganiseerd houden en beschermen van elektrische bekabeling zijn verschillende oplossingen. Zo zijn er de kabelbruggen, maar ook kabeldrempels die hiervoor worden gebruikt, ook al verschillen deze twee in toepassing en ontwerp.

Aan de ene kant is er de kabelbrug (kabelbeschermer, kabelheuvel of kabelgoot), een stevig structureel element dat is ontworpen om kabels en leidingen te geleiden en te beschermen tegen passerend verkeer. Deze kabelbruggen kunnen ook vaste installaties zijn die aan muren of onder vloeren worden bevestigd. Zo kunt u bij ons ook kabelbruggen magazijn kopen. Ze bieden ook een veilige omgeving voor het organiseren van bekabeling in gebouwen of industriële omgevingen. Afhankelijk van de mate van bescherming en toegankelijkheid die vereist is, zijn kabelbruggen meestal van metaal, rubber of kunststof.

Aan de andere kant hebben we de kabeldrempel. Deze drempels vormen een verhoogde fysieke barrière die op de grond wordt geplaatst en is ontworpen om kabels en leidingen veilig over te steken. In combinatie met deze bescherming hebben ze ook het dwingende karakter het verkeer meer af te remmen. Dit kan een welkom effect zijn in woonwijken waar men de snelheid van het verkeer wil temperen, naast het beschermen van de kabels. Deze kabeldrempels fungeren dus ook als verkeersdrempel en kunnen ook goed op bouwterreinen gebruikt worden. Deze drempels zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals rubber of kunststof en kunnen variëren in hoogte. Ze worden gebruikt in gebieden waar voetgangers, voertuigen of andere bewegende objecten de bekabeling kunnen beschadigen. Vandaar dat kabeldrempels ook graag worden gebruikt op evenementen, of op locaties waar tijdelijke bekabeling nodig is.

In samenvatting zijn beide te gebruiken als (draagbare) barrières bij tijdelijke activiteiten en evenementen, zowel als meer permanente oplossingen. Beide spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de veiligheid, bescherming en ordelijkheid van elektrische bekabeling, maar ze zijn niet hetzelfde in termen van ontwerp en toepassing.