Is een verkeersdrempel hetzelfde als een Berlijns kussen?

Een verkeersdrempel en een Berlijns kussen zijn beide fysieke verkeersremmende maatregelen die worden gebruikt om de snelheid van voertuigen te verminderen. Ze zijn beide gemaakt om de snelheid af te remmen van het verkeer, maar ze verschillen in ontwerp, toepassing en soms in effectiviteit.

Verkeersdrempel

Een verkeersdrempel kopen kan bij Roege Drempelhulpen. Deze worden ook wel snelheidsdrempels genoemd en zijn een verhoogd platform dat dwars over de rijbaan wordt gelegd of gemonteerd om de snelheid van voertuigen te verminderen. Deze verkeersdrempels kunnen verschillende vormen en hoogtes hebben, maar is over het algemeen lang en breed genoeg om de meeste voertuigen te dwingen langzamer te rijden. Om vervolgens comfortabel over de drempel te rijden. Verkeersdrempels worden vaak geïnstalleerd in woonwijken, schoolzones, parkeerterreinen en andere gebieden waar de snelheidslimieten laag moeten worden gehouden om de veiligheid van voetgangers en andere weggebruikers te waarborgen. Soms kunnen snelheidsdrempels echter problemen veroorzaken voor grote voertuigen, zoals bussen en hulpdiensten, die moeite kunnen hebben om over een verkeersdrempel te rijden zonder schade aan hun voertuigen te veroorzaken.Voor een meer tijdelijk karakter hebben wij flexibele draagbare verkeersdrempels in ons assortiment.

Berlijns Kussen

Een Berlijns kussen, ook wel een 'speed cushion' genoemd, is een verkeersremmende maatregel die te vergelijken is met een verkeersdrempel, maar met enkele belangrijke verschillen in ontwerp en toepassing. Een Berlijns kussen bestaat uit meerdere verhoogde secties die zijn verdeeld over de breedte van de rijbaan, met tussenruimtes voor de wielen van voertuigen om door te passen. Ze zijn bedoeld voor het handhaven van een verkeerssnelheid van 30 km/u en worden meestal in rood/wit uitgevoerd. Het ontwerp van een Berlijns kussen maakt het mogelijk dat voertuigen met een smallere wielbasis, zoals personenauto's, comfortabel over de verhogingen kunnen rijden zonder grote verstoringen, terwijl voertuigen met een bredere wielbasis, zoals vrachtwagens, bussen en hulpdiensten, gedwongen worden om langzamer te rijden om schade aan hun voertuigen te voorkomen. Dit maakt een Berlijns kussen ideaal voor gebruik op wegen waar verschillende typen voertuigen moeten worden vertraagd, terwijl ze toch een vlotte doorstroming van het verkeer mogelijk maken.

Toepassingen voor Berlijnse kussens

Berlijnse kussens worden vaak geïnstalleerd in stedelijke gebieden waar een mix van voertuigen rijdt; waaronder personenauto's, bussen en vrachtwagens. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn: schoolzones, woonwijken, ziekenhuiszones en winkelstraten. Ze worden geïnstalleerd om de snelheid van het verkeer te verminderen en de veiligheid van desbetreffende voetgangers te waarborgen. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld in een winkelstraat een aangenamere winkelervaring. In alle toepassingen helpen Berlijnse kussens om de snelheid van voertuigen te verminderen en de veiligheid van weggebruikers te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd een vlotte doorstroming van het verkeer mogelijk maken. Hun ontwerp maakt ze effectief voor gebruik op wegen waar verschillende typen voertuigen rijden, waardoor ze een veelzijdige oplossing zijn voor verkeersbeheersing in stedelijke gebieden.