Is het nodig om een verkeersbord te plaatsen bij een verkeersdrempel?

Vaak wordt er één van de onderstaande verkeersborden neergezet als er een verkeersdrempel geplaatst wordt. Deze borden wijzen de weggebruikers er op dat hij of zij een verkeersdrempel nadert en dus de snelheid moet aanpassen.

Deze verkeersborden zijn niet verplicht maar bevelen wij wel aan. Soms is het echt noodzakelijk; bijvoorbeeld door de slechte verlichting of door de plaatsing van een verkeersdrempel direct na een bocht. Dan kan een verkeersdrempel als een verrassing komen waardoor de snelheid niet voldoende is aangepast. Dan is het plaatsen van een verkeersdrempel nog wel aan te raden. Overigens is het plaatsen van een verkeersdrempel direct na een bocht niet aan te raden. Wij adviseren de verkeersdrempel niet te plaatsen binnen 10 meter na een bocht. Is dit niet mogelijk dan adviseren wij een bord te plaatsen voor de bocht met een waarschuwing. Anders kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook raden wij goede verlichting aan bij een inrit waar uit veiligheidsoverwegingen een verkeersdrempel wordt geplaatst.

Maar ook in de ideale situatie, een verkeersdrempel die goed zichtbaar is, raden wij het aan een bord te plaatsen. Dit zorgt er voor dat gebruikers alvast remmen en daardoor uiteindelijk een veiligere situatie wordt gecreëerd en er minder klachten zijn.

Als een verkeersdrempel niet goed is aangegeven kan dit tot schade aan het voertuig leiden en u zult daar dan veel klachten over ontvangen. Een bord zorgt voor extra zichtbaarheid. Hieronder een aantal borden die gebruikt kunnen worden. Omdat het een privéterrein betreft kunt u ook een eigen bord ontwerpen met daarop ook de maximale snelheid en de melding dat het een privéterrein betreft. Ook dit zal een remmend effect hebben op het verkeer. Uiteraard dient u er ook voor te zorgen dat een bord goed zichtbaar is door goede verlichting en ook deze dient niet direct na een bocht te worden geplaatst.

Verkeersbord OV0410 - let op drempelsVerkeersbord RVV J38 - Vooraanduiding verkeersdrempel

Wilt u verkeersdrempels kopen? Kijk voor de meest actuele regelgeving  en adviezen altijd eerst op crow.nl.