Kitten, lijmen of schroeven? Wat is de beste methode?

Hoe weet u nou wat de beste manier is om een drempelhulp te bevestigen?

De bevestiging van onze drempelhulpen is van twee zaken afhankelijk;

1. De drempelhulp

2. De ondergrond

Laten we eerst de drempelhulp bespreken. We hebben verschillende soorten drempelhulpen;

Door het geringe gewicht van deze drempelhulpen is het raadzaam ze vast te plakken, te kitten of te schroeven op de ondergrond. De tape is ook te gebruiken om meerdere drempelhulpen te stapelen.

Doordat deze drempelhulpen wat zwaarder zijn, is montage in de meeste gevallen niet noodzakelijk.

Voor modellen die minder hoog zijn, en dus ook minder zwaar, is het mogelijk dat wij vooraf een lijmlaag aanbrengen. Hierdoor legt u de drempelhulp eenvoudig vast op de ondergrond. Ook kunt u de drempelhulpen vastschroeven of kitten.

De budget drempelhulp van 2,6 cm kan door het geringe gewicht van deze drempelhulp het beste worden vastgeplakt, vastgeschroefd of gekit op de ondergrond. Zowel de kit als de tape kunt u los bij ons bestellen. Hogere budgetdrempelhulpen wegen minimaal 9 kilo en blijven dan ook uit zichzelf uitstekend liggen.

De ondergrond is erg belangrijk bij het kiezen van de wijze van montage. We onderscheiden verschillende ondergronden;

Een gladde binnenvloer

Een gladde binnenvloer zoals bijvoorbeeld; laminaat, parket, zeil of een tegelvloer is de meest ideale plek om een drempelhulp te monteren. Het gemakkelijkste is om dit met tape te doen maar als u de drempelhulp liever wilt kitten of schroeven, dan kan dat ook.

Vloerbedekking

Als u een kortpolig tapijt heeft dan is het nog steeds mogelijk om de dubbelzijdige tape te gebruiken. Heeft u een hoogpolig tapijt dan kan dit niet en zou u de drempelhulp het beste aan de drempel kunnen vastkitten.

Schroeven is, onafhankelijk van het tapijt, altijd mogelijk.

Buitenvloeren

Ook buitenvloeren kunnen glad en schoon zijn waardoor de drempelhulp goed vastgekit kan worden. De vloer dient hiervoor wel goed schoongemaakt te worden. Meestal worden drempelhulpen buiten vastgeschroefd of los neergelegd.