Kunnen kabelbruggen buiten op de grond gemonteerd worden?

Kabelbeschermers of kabelbruggen zijn ontworpen om elektrische kabels en snoeren te beschermen tegen beschadiging, en ze kunnen zowel tijdelijke als permanente oplossingen bieden. Dit is afhankelijk van het specifieke ontwerp en het gebruiksscenario.

In verreweg de meeste gevallen worden kabelbeschermers buiten tijdelijk gebruikt. Je moet dan denken aan evenementen zoals bijvoorbeeld festivals, sportdagen, bijeenkomsten of concerten. Dit zijn vaak  evenementen die 1 dag of een paar dagen duren, waar het geen zin heeft de kabelbruggen buiten aan de grond te monteren. Aangezien de kabels door het gebruik van de kabelbruggen beschermt zijn biedt het ook geen meerwaarde dit wel te doen. Daarnaast zijn de rubberen kabelbruggen zwaar, waardoor ze goed blijven liggen als ze los op de grond worden geplaatst. Kabelbruggen worden ook gebuikt op bouwplaatsen en bij bouwwerkzaamheden of tijdelijke installaties waar elektrische bekabeling over de grond loopt.  Ook deze kabelbeschermers zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals rubber of kunststof en zijn ontworpen om snel te worden geïnstalleerd en verwijderd. Ze bieden bescherming tegen voetgangers, voertuigen en andere potentiële schade. Ook de kabelbruggen voor kabels van elektrische auto's hebben een tijdelijk karakter door het gebrek aan bevestigingsmogelijkheden.

Aan de andere kant zijn er ook kabelbeschermers die geschikt zijn voor vaste montage op de grond. Deze worden vaak gebruikt in situaties waar permanente bescherming van elektrische bekabeling nodig is, zoals in fabrieken, magazijnen, parkeergarages en andere locaties waar regelmatig verkeer van voertuigen en mensen plaatsvindt. Deze permanente kabelbeschermers kunnen gemaakt zijn van duurzame materialen zoals metaal of zwaar kunststof en zijn ontworpen om langdurige bescherming te bieden.

Het belangrijkste verschil tussen tijdelijke en permanente kabelbeschermers ligt vaak in hun constructie, duurzaamheid en bevestigingsmethoden. Tijdelijke kabelbeschermers zijn meestal flexibeler en gemakkelijker te installeren en te verwijderen, terwijl permanente kabelbeschermers steviger zijn en ontworpen zijn voor langdurig gebruik.

Hebt u dus een rubber kabelbrug nodig waar met veel en zwaar materiaal overheen wordt gereden, dan is het aan te raden om de beschermers op de ondergrond te bevestigen. Dit kunt u doen door ze vast te schroeven. Deze schroeven kunt u bij ons op de website bestellen onder het kopje bevestigingsmaterialen. Mocht u meer informatie nodig hebben over welke kabelbruggen geschikt zijn om te bevestigen op de grond, neem dan contact op met ons.