Levert Roege Drempelhulpen ook drempelhulpen aan Woningbouwverenigingen?

Drempelhulpen worden veel gebruikt door woningbouwverenigingen voor het toegankelijk maken van hun woningbezit. In veel gevallen werkt de woningbouwvereniging samen met de afdeling WMO van de gemeente. De WMO afdeling geeft een indicatie af voor een bewoner en de woningbouwvereniging levert en plaatst de hulpmiddelen die nodig zijn als dit te maken heeft met toegankelijkheid in de woning. Woningbouwverenigingen hebben er natuurlijk ook zelf belang bij om de hun woningbezit geschikt te maken voor het langer thuis blijven wonen van hun bewoners. 

In veel gevallen leveren we drempelhulpen voor individuele bewoners maar ook vaak worden ze gebruikt voor het toegankelijk maken van gemeenschappelijke ruimtes zoals de galerij, schuurtjes of de toegangsdeur van een appartementencomplex.

In alle gevallen zijn drempelhulpen hiervoor geschikt maar woningbouwverenigingen kiezen er ook vaak voor om alle drempels te verwijderen en drempelvervangers te plaatsen. Dit is een uitstekende duurzame oplossing die ook nog werkt voor de volgende bewoner. Zij kunnen eenvoudig eerst de drempelvervanger en dan de oude vloer verwijderen. De nieuwe vloer kan dan worden geplaatst en daarna kan de drempelvervanger weer op zijn plek worden gemonteerd. Omdat drempelvervangers volledig op maat moeten worden gemaakt leveren wij deze desgewenst al met de benodigde inkepingen en met verzonken schroefgaten. Een drempelvervanger op maat kan ook geleverd worden in elke gewenste lengte tot 2,5 meter.

Voor buitendrempels is dit helaas geen oplossing maar kunnen de drempelhulpen een goede oplossing bieden.

Galerij- en Balustradeverhoging

In sommige gevallen is het nodig de galerij gedeeltelijk te verhogen om de galerij toegankelijk te houden voor alle bewoners. In dit geval is ook vaak de balustrade te laag. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren en het gebouw voldoet in dit geval ook niet meer aan het bouwbesluit. Daarom verhogen we in deze gevallen ook direct de balustrade. Ook in het geval van het ophogen van het balkon is een balustradeverhoging vaak nodig.